kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ülkede istikrar bozulmamalı
İstikrarın önemini hükümete daha önce anlattım. Gerekirse liderlerle bir kez daha bir araya gelir, görüşürüm

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ekonomik ve siyasi istikrarsızlık görüntüsünden rahatsızlık duyan işadamlarını rahatlattı. Sezer, "Belirsizlik bizi korkutuyor" diyen ASO Başkanı Zafer Çağlayan'a, "Hükümet üyeleri ile bir araya geldim. Kendilerine, ülkede istikrarsızlık olmamalı dedim" mesajını verdi. Çağlayan'ın, "Liderleri davet edip görüşseniz" sözü üzerine de Sezer, "Gerekirse bir kez daha görüşürüm" dedi.

Sezer, dün yarım saat süreyle görüştüğü Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'a, siyasi ve ekonomik istikrarın devamı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgiye göre, Çağlayan'ın, "Erken seçim tartışmaları bizi endişelendiriyor" sözleriyle iş dünyasının rahatsızlığını dile getirmesi üzerine Sezer, "Ekonomik ve siyasi istikrarın devamı çok önemli. İstikrar ortamı bozulmamalı" dedi.

Çağlayan'ın, "Genel başkanlarla görüşmeniz, kamuoyunun istikrar konusundaki hassasiyetini hatırlatmanızda yarar olabilir" sözü üzerine de Sezer, "Bakanlar Kurulu üyeleri ile geçenlerde bir araya geldim. Kendilerine, ülkede istikrarsızlık, bir endişe olmamalı dedim" şeklinde konuştu.

Çağlayan'ın, "Çok rahatsızız. Sanayici olarak ciddi sıkıntılarımız var. Belirsizlik bizi korkutuyor. Bu durum yabancılar için de geçerli. Türkiye, sermaye ihraç eder ülke konumuna geldi. General Electric ve Pirelli Türkiye'de yatırımdan vazgeçti. Lütfen üç genel başkanı davet edip görüşün. Çıkıp açıklama yapsınlar" yönündeki ısrarlı konuşması karşısında Sezer, "Ekonomik ve siyasi istikrar bozulmamalı. Gerekirse ben bir daha genel başkanlarla görüşeceğim" dedi.

ANAYASA ÖNERİSİ
Çağlayan'ın, sivil anayasa konusunu gündeme getirdiği anda ise Cumhurbaşkanı Sezer, "Cumhurbaşkanı'nın yetkileri kısıtlanmalı. Bu konuda daha önce söylediğim noktadayım. Bu yetkiler çok fazla. Meclis çalışsın, değişikliği süratle yapsın. Neyse bitirelim" diyerek, öneriye destek verdi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır