kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öyle kolay kolay pes ettiremezler
DSP konvoyu polis tarafından şehre sokulmadığı için Şanlıurfa'da hedeflediği mitingi yapamayan DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, "Şanlıurfa'ya bir daha gideceğim" dedi.

Rahşan Ecevit, DSP örgütünde kongre döneminin başladığını, İl Kongresi yapılacağı zaman Şanlıurfa'ya tekrar gideceklerini ve konvoyla birlikte şehre girip toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Rahşan Ecevit "Ben öyle kolay kolay pes etmem" dedi.

Rahşan Ecevit, önceki gün miting alanına konvoyun bırakılmamasına tepkisini dile getirirken de "Ben inatçıyım. Buraya yeniden geleceğim. Konvoyu da şehre sokacağım" demişti.

Rahşan Ecevit, önceki gün Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput'un makamında verdiği brifinge katıldığı sırada, kendilerini havaalanında karşılayan DSP konvoyunun kente alınmayarak bir kısmının Viranşehir, bir kısmının Diyarbakır kalan bölümünün de Mardin yoluna dağıtılarak bekletildiğini öğrenmiş, girişimlerinde sonuç alamamıştı.

ÇAYINI İÇMEDİ
Bunun üzerine valinin ikram ettiği çayı içmeyen Rahşan Ecevit, kendisine de "İnsanlara ayıp oldu" demişti. Başbakan Bülent Ecevit de, gelişmelerle ilgili çok sinirlenmiş ve "Bunun hesabını soracağım. Muhalefette iken bile böyle muamele ile karşılaşmadım" diye tepkisini dile getirmişti.

DSP'de Harput raporu
Ecevit'in gezisi sırasında, DSP konvoyuna yapılanlar, Vali Şahabettin Harput hakkında yeni tartışma başlattı. 28 Şubat döneminde görevden alınması gündeme gelen vali, bazı çevrelerce Şanlıurfa'ya 1985'ten bu yana damgasını vuran tutucu ve islami kesime yakın valilerin sonuncusu olarak tanınıyor.

Konvoyun dağıtılmasının, DSP Genel Merkezi'ne Vali Harput hakkında gönderilen rapor üzerine gerçekleştiği iddialar arasında. Buna göre, vali hakkındaki rapor Rahşan Ecevit'in elinde ve konuyla bizzat ilgileniyor.

Metin ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır