kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz
Başbakan Ecevit, her şey bugünkü oylamaya bağlı dedikten sonra hükümetin geleceği üzerine konuştu: Tam eskisi gibi olmaz...

Başbakan Bülent Ecevit, bugün Meclis'te yapılacak soruşturma komisyon raporları oylamalarından Mesut Yılmaz aklanarak çıksa bile artık hükümet işleyişinin "tam olarak eskisi gibi olmasının güç" olduğunu söyledi. Salı günü Gaziantep'ten Ankara'ya dönerken bir grup gazeteciyle sohbet eden Ecevit, Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilmesi ihtimali karşısında ne olacağı sorusuna ise "Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

"AYNI ŞEYLER"
Ecevit'le gazetecilerin sohbeti, Başbakanlık Basın Danışmanı Cem Avcı'nın Ankara'ya dönüş yolunda kendisine verdiği haber özetleri dosyasını okumasıyla başladı.

Anadolu Ajansı'ndan gelen bütün haberleri dikketle okuyan Ecevit, MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin uzun Meclis grup konuşmasını şöyle bir göz gezdirdikten sonra dosyaya bıraktı.

- Anadolu Ajansı notlarını okurken, Devlet Bahçeli'nin MHP grup konuşması üzerinde pek durmadınız. Neden?

- Artık her gün aynı şeyler söyleniyor.

- Çarşamba günkü DSP grubunu iptal ettiniz. Bu konuyla mı bağlantılı?

- Soruşturma komisyonları raporlarının oylaması öncesi, o konulara değinmesem olmaz. Değinsen, ne diyeceğim? Kritik aşama Perşembe günü öğleden sonra. Perşembe günü ne oluyor, olmuyor o önemli.

- DSP grubunu Perşembe'den sonra mı yapacaksınız?

- Daha kararlaştırmadım. Perşembe ne olacak, bir bakalım. Haftalardır bu konudan başka bir şey konuşulmuyor. Oysa, bizi doğrudan ilgilendiren çok önemli gelişmeler var. Örneğin Putin'in Almanya ziyareti, Kıbrıs konusu...

- Peki Mesut Yılmaz Yüce Divan'a gönderilirse ne olacak?

- Varsayımlar üzerine konuşmak istemem.

- Yılmaz aklanırsa, hükümet uyumla işlemeye devam eder mi?

- Tam eskisi gibi olması güç.

- Neden?

- Psikolojik etkenleri olacaktır bu tartışmaların.

ECEVİT'İN KAYGISI
Ecevit, en büyük kaygısının "uyum içinde çalışan hükümetinin içindeki uyumun bozulması ve ülke istikrarının bundan etkilenmesi" olduğunu her fırsatta söylüyor.

Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn'un sözlerine atıf yapıp, 57'nci Hükümet'in ve 21'inci dönem Meclis'in "dünyanın en çalışkanı" olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Bir noktaya kadar doğru.

Ama Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasının fiilen başladığı Ocak 2000'den beri, yani son altı ay için aynı seyleri söylemek pek mümkün değil.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından 1 Temmuz'daki Meclis tatiline dek bitirilmesi umulan yasal çalışmalar da Yüce Divan ve şimdi de erken seçim tartışmalarıyla harcanacak gibi görünüyor.

Ecevit'in "eskisi gibi olması güç" saptaması, içerde ve dışarıda umutlar doğmasına yol açan gidişin tersine dönmeye başladığının bir itirafıysa, herkesin bunun sonuçlarını düşünmesinin zamanı gelmiş demektir.

MURAT YETKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır