kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mükremin keşifte
Yılmaz Erdoğan, Hakkari'yi anlatacak filmi, yaptığı araştırma sonucunda koşullar daha uygun olduğu için Van'ın Gevaş ilçesinde çekmeye karar verdi

1970'li yıllarının Hakkari'sini konu alacak film için yörede uygun yer bulamayan Yılmaz Erdoğan, filmi Van'ın Gevaş ilçesinde, kısa bir bölümünü ise Hakkari'de çekmeye karar verdi. Ekibiyle birlikte dün Gevaş'a gelen Yılmaz Erdoğan, Belediye Başkanı Faik Tan tarafından karşılandı. Gevaş'ın çeşitli yerlerini gezerek filmde kullanılacak bölgeleri tespit eden ekip, 1 Ağustos'ta çekime başlayacaklarını açıkladı. Yılmaz Erdoğan yönetmenliğini de kendisinin yapacağı filmin adı ve senaryosu hakkında detaylı bilgi vermedi.

TV İLE İLK BULUŞMA
1,5 trilyonluk bir bütçeyle filmi çekeceklerini bildiren Yılmaz Erdoğan, "Kendi çocukluğumdan kalan Hakkari ile Hakkari'nin televizyonla ilk buluşmasını anlatacağız" dedi. Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple film çalışması başlattıklarını belirten yapımcı Necati Akpınar ise filmde yer alacak figüranların seçimi için Van, Hakkari ve Diyarbakır'da seçmeler yaparak çok sayıda figüran oynatacaklarını söyledi. Bu arada teknik ekip, çekimler sırasında çanak antenlerin görüntüye girmemesi için uyarıldı.

Umut ARAS (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır