kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Arnavutköylü "istemezük"cüler

Günde ortalama 1.5 milyon kişi köprü trafiğinde saatler kaybederken, sağlığını yitirirken Arnavutköy semt girişimi önceki gün elde pankart feryat ediyor:

"Üçüncü Köprü'ye hayır!"

Neden Arnavutköylüler?

Neden Kadıköy'de, Beykoz'da, Pendik'te, Üsküdar'da, Kartal'da, Maltepe'de Tuzla'da oturan 3.5 milyon kişi susuyor da, Arnavutköy'de oturan 100 kişi bağırıyor!

İstanbul'u sevmek(!) Arnavutköylüler'in tekelinde mi?

Tabii ki hayır!

Anadolu yakasında oturup her sabah Avrupa yakasına geçenler ve akşamları geri dönenler üçüncü köprünün çoktan yapılması gerektiğini biliyor. Çünkü köprü trafiğinde 3-4 saatlerini onlar kaybediyor...

Peki neden Arnavutköylüler üçüncü köprüye karşı amansız bir mücadele veriyor...

Cevabı basit; üçüncü köprünün ayağı Arnavutköy'e oturacak, bu semtteki binaların değeri azalacak...

*

Benim anlayamadığım; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de Arnavutköylüler'e destek vermesi... Onların her eylemine temsilci göndermesi, "Biz de üçüncü köprüye karşıyız" demesi...

Tamam da 3.5 milyon İstanbullu iki yaka arasında nasıl gidip gelecek?

Çözüm üretmesi gereken Belediye bile bu sorumluluğunu boşveriyor, işin kolayına kaçıp koroya iştirak ediyor: "İstemezük!"

10 yılda 4.5 kilometrelik tünel kazısını bitiremeyen bir kurumun, tüp geçide talip olmaya hakkı var mı?

Veya yerin yarım metre altına kanalizasyon borusu döşeyemeyenlerin, Boğaz'ın 70 metre dibine tüp geçit yerleştirmeye imkanları var mı?

*

SON SÖZ:
Hiçbir neden insanın zamanından daha değerli değildir... Boğaz'a üçüncü köprü yapılacaktır... Çünkü mantık bunu söylemektedir...

Sedat Özsoy'a davet var!
Rumelihisar Mahallesi sakinleri gönderdikleri faksta "Sokaklarımız en son 10 yıl önce Belediye Başkanı olan Ali Sandıkçı zamanında asfaltlandı" diyor..

Asfalt 10 yıl dayanır mı? Tabii ki sokaklar köstebek yuvası gibi...

Mahalle halkı arada Sarıyer Belediyesi'ni arıyor, telefona çıkan yetkili her defasında ayrı mazeret üretiyor:

"Asfalt makinesi bozuk!"

"Şu anda asfaltımız yok!"

"Finansman imkanı arıyoruz! Bulalım dökeriz!"

Rumelihisarlılar artık bıkmış!

"Daha dün kurulan mahallelerin altyapı sorunları giderildi biz 10 yıldır asfalt bekliyoruz" diyorlar ve eğer zamanı olursa Sarıyer Belediye Başkanı'nı semtlerinin halini görmeye davet ediyorlar...

Eminönü değişecek
Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu'ndan ümidi kesen Eminönü esnafı Vali Erol Çakır'a yalvarıyor:

"Vergi, kira, muhtasar, SSK primi ödemeyip, kapımızın önüne tezgah koyup vitrinimizdeki malı yarı fiyatına satan seyyarlarla devletin temsilcisi olarak lütfen siz mücadele edin..."

Vali Erol Çakır'ın bu konudaki duyarlılığını, kararlılığını

bilen biri olarak esnafa biraz daha beklemelerini öneriyorum

ve yakında olaya polisin müdahale edeceğini tahmin ediyorum...

Alo Erdal Abi dert köşesi

Bosmtancı Tehlikeli çıkış
Minibüs yolundaki Petrol Ofisi'nin yan çıkışı tam yaya geçitinin üstüne geliyor. Karşıdan karşıya geçmek için bekleyen insanlar tehlikeli durumlara düşüyor. Bu geçitin ileriye alınmasını istiyoruz.

Hamiyet Pamukçu

K.ÇEKMECE Parkı yenileyin
CENNET Mahallesi Doğan Hastanesi karşısındaki çocuk parkı bakımsızlıktan dökülüyor. 4-5 yıldır tek çivi çakılmadı. Oyun aletlerinin çoğu pis ve kırık. Parkın yenilenmesini istiyoruz.

Çevre sakinleri

AKSARAY Otobüs parkı
VATAN Caddesi Tebriz Oteli'nin önündeki yol ve kaldırımlar otobüslerin park yeri haline geldi. Belediyenin park edilmemesi için koyduğu babaları da kırdılar. Bu rezaleti kimse görmüyor mu?

Çevre sakinleri

Z.BURNU Moloz arsası
TELSİZ Mahallesi 82/1 Sokak'taki boş bir arsa çevrede tadilat yapan evlerin molozlarını döktüğü alan haline geldi. Yakında da çöplüğe dönüşecek. Bu arsanın molozlardan arındırılmasını istiyoruz.

Sumru Solmaz

ŞİŞLİ Seyyar gürültüsü
MERKEZ Mahallesi'nde gün boyu hoparlörlü seyyar satıcıların gürültüsü yüzünden çocuklarımız, yaşlılarımız, hastalarımız rahatsız oluyor. Gece ise frigocuların bağırışlarından uyanıyoruz.

Çevre sakinleri

AVCILAR Çöpler dağ gibi
DENİZKÖŞKLER Mahallesi'nin çöpleri yaklaşık 15 günden beri toplanmıyor. Artık çöpten dağlar oluşmaya başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte de koku durmadan artıyor. İmdat!

Serkan Tunç

BAYRAMPAŞA Söz vermişti
BAŞKANIMIZ Hüseyin Bürge Yıldırım Bosna Spor Kulübü'ne futbol sahası için söz vermişti. Şimdi verdiği sözünü tutarak bize saha için bir yer göstermesini istiyoruz ve bekliyoruz.

Sporseverler

K.ÇEKMECE Yollar bozuk
FATİH Mahallesi Veysel Karani Caddesi Kaptan Sokak ve civarında yolların bozukluğundan yürüyemiyoruz.. Araçla giremiyoruz. Acilen asfaltlanmasını bekliyoruz.

Sokak sakinleri

GÜZELYALI Durak otogar oldu
E-5 üzerindeki Kaynarca otobüs durağı otogar olarak kullanılıyor. Bütün büyük otobüsler bu durakta bekleme yapıyorlar. Yolun yarısı trafiğe kapanıyor. Bir gün büyük bir kaza olacak.

Sinan Oğuztemur

FATİH Çukurları kapatın
K.M.PAŞA Ali Şir Nevai Sokak İSKİ tarafından kazılıp borular döşendi; üzerine moloz ve mıcırla kapatıp gittiler. Yağan yağmurla birlikte bütün yol çukur içinde kaldı. Araçlar içine düşüyor.

Kerim Altıntaş

ÜMRANİYE Gösteriş mi?
BELEDİYEMİZ asfaltı düzgün olan yolları kırıp parke taşı yapmaya başladı. Halbuki Merkez Mahallesi'ndeki Mandıra Caddesi'nin yarım kalan asfaltı 4 yıldır tamamlanmıyor. Buna aldıran yok.

A. Osman Aydın

MALTEPE Bari park yapın
GÜLENSU Mahallesi Emek Caddesi altındaki boş araziye hastane yapılacağı söylenmişti. Şimdi kum deposu yapılıyor. Bu alanın çocuk parkı olması için imzalar da topladık ama nafile.

Çevre sakinleri

BAKIRKÖY Kütüphaneye bak!
HALK Kütüphanesi'ne 34 ciltlik Britanica Ansiklopedisi ve 14 ciltlik diğer bir ansiklopediyi bağışlamak istedim. Fakat alıntı makbuzu veremeyeceklerini söyleyip ansiklopedileri kabul etmediler.

Kenan Erdem

FATİH Sanayi Sitesi mi?
SEYİT ÖMER Mahallesi Hekimoğlu Alipaşa Caddesi, oto tamirhaneleri, oto galerileri ile dolu. Eşlerimiz, kızlarımız rahatlıkla sokağa çıkamaz oldu. Sanki mahalle değil de sanayi sitesi. Belediye ise sessiz..

Çevre sakinleri

TUZLA Seferi kaldırdılar
İKİ yıl çalışmadan sonra deniz otobüsü iskelesi açıldı, Karaköy'e seferler başlatıldı. Fakat bir yıl sonunda bu seferler iptal edildi. Bu iskelenin tekrar faaliyete geçmesini istiyoruz.

Ecmen Tezbaşaran

ÜMRANİYE Lambalar yanmıyor
ATATÜRK Mahallesi Alemdağ Caddesi Yeşil Sokak'taki aydınlatma lambaları aylardır yanmıyor. Okullar da tatil oldu. Çocuklarımız karanlıkta dışarı çıkmaya korkuyor.

Sabri Solmaz


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır