kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Işıkara Kandilli'yi ara!
Deprem hakkında bilgi alışverişi yapmak için yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 104 bin kilometre yol kat eden Ahmet Mete Işıkara, Evliya Çelebi'ye döndü

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, toplumu deprem konusunda bilinçlendirmek için Türkiye'de 34 il, 12 ilçeyi ziyaret etti. Kandilli Rasathanesi'nden çok yollarda vakit geçiren Işıkara, ABD, Filipinler, Almanya, Avusturya'da da pek çok deprem konferansına katıldı; son olarak da önceki gün bir konferans için Japonya'ya uçtu.

DÜNYAYI 3 KEZ TURLADI!
İstanbul'da 100'den fazla okulda deprem paneline katılan Işıkara, bunun yanı sıra başta Ankara, Eskişehir, İzmir, İzmit, Mersin, Kütahya, Adana, Diyarbakır, Tarsus, Adapazarı, Yalova, Düzce, Denizli, Malatya, Elazığ, Erzurum, Balıkesir, Bandırma, Hendek, Yalova olmak üzere toplam 34 il ve 12 büyük ilçede deprem konulu konferanslara katıldı. Işıkara, Ekim 1999'da başladığı gezilerinde bugüne kadar yurtiçinde yaklaşık 38 bin 158 kilometre; yurtdışında ise 65 bin 314 kilometre yol kat etti. Mr. Deprem, 9 ayda 103 bin 472 kilometre yol kat ederek Dünya'nın çevresini 3 kez dolaşmış kadar oldu.

Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır