kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kartal'daki kadim dostlar
Mehmet Ali Ağca, Kartal'da birbirine yakın hücrelerde kaldığı Abuzer Uğurlu ile olan sıkı ilişkisini mahkemede tüm detaylarıyla anlattı

ABDİ İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, şu anda aynı cezaevinde kaldığı hemşehrisi Abuzer Uğurlu ile yıllar öncesine dayanan ilişkisini anlattı.

Roma Mahkemesi'nde 16 Haziran 1983 ve 25 Haziran 1983 tarihleri arasında ifade veren Ağca, Uğurlu ile İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazanıp İstanbul'a geldikten sonra tanıştığını belirterek, ekonomik durumunun da bu dostluktan sonra düzeldiğini söyledi. Ağca, Uğurlu ile olan ilişkisinde satırbaşlarını şöyle sıraladı:

İPEKÇİ CİNAYETİ
Abdi İpekçi'nin öldürülmesine, 1979 yılının Ocak ayında, Abuzer Uğurlu'nun Kadıköy Efes Çarşısı'ndaki bürosunda, Uğurlu, Malatya'dan lise arkadaşım Oral Çelik ve Yalçın Özbey ile birlikte karar verdik. Suikast silahını Uğurlu buldu.

İpekçi'nin öldürülmesi karşılığında bize sigara karaborsasından pay verecekti.

Bulgaristan'a kaçmama da yardım etti. Bulgaristan'da istediğim kadar kalabileceğimi ve 'Marlbora' sigaraları yapılan bir fabrikada iş bulacağını söyledi.

Bulgaristan'da kaldığım süre içinde Bulgaristan Gizli Servisleri'ne haber vererek bana dokunulmamasını garanti etti. Sınırdan pasaportlarımıza bile bakılmadan geçtik.

Abuzer, ben tutuklandıktan sonra da bana para gönderdi. Bulgaristan'a kaçışımdan sonra ihtiyacım olan Türk pasaportunu da Abuzer sağladı.

İpekçi Cinayeti'nde beni savunan avukat Turan Özbay'ın ücretini de Abuzer Uğurlu ödedi.

Türkan HİÇYILMAZI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır