kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Fatima'da dua edeceğim'
Kartal Cezaevi'nden bir aracı vasıtasıyla sorularımızı yanıtlayan Ağca, en büyük arzusunun Papa'yı ziyaret etmek ve Fatima'da 40 gün 40 gece süreyle dua etmek olduğunu söyledi

İTALYA tarafından affedilip Türkiye'ye iade edilen Mehmet Ali Ağca ile mülakat yapmak şu günlerde her gazetecinin rüyası. Ama nasıl? Ünlü İtalyan gazeteci Indro Montanelli'nin gazeteciler için kullandığı bir söz vardır: "Kurdun inine girmek". Ağca ile şu günlerde yüzyüze görüşmek mümkün değil. Yani kurdun inine giremiyoruz. Ama "bir gazeteci için yollar tükenmez" sözünü benimseyip, bir yol buluyoruz. Hazırladığımız yazılı soruları Ağca ile görüşen güvenilir bir kaynakla Kartal Cezaevine gönderiyoruz ve cevapları alıyoruz. İşte Ağca'nın sorularımıza yanıtları şöyle:

Serbest kaldığınızda İtalya'ya dönmek istiyor musunuz?

- Evet. En büyük arzum Papa'yı ziyaret etmek. Papa Hazretleri izin verirse İtalya veya Türkiye'de kendisi ile görüşmek istiyorum. Türkiye'ye davet edilmesine çok sevindim.

"EVLENECEĞİM"
Nerede yaşamayı istiyorsunuz?

- Türkiye'de yaşamak istiyorum. Normal, mutevazi bir Türk kızı ile evlenmek ve aile kurmak istiyorum. Suçsuzluğumun ispat edilmesini istiyorum, sonra çıkacağım. Adalete güveniyorum.

Vatikan Papa suikastini Fatima'nın 3. sırrına bağladı. Siz bu konuda ne diyorsunuz?

- Hapisten çıkınca Portekiz'e gidip Fatima'yı ziyaret edeceğim. Orada 40 gün 40 gece kalıp, Katolik kardinallerle birlikte dua etmek istiyorum. Vatikan benim affımda son derece olumlu bir tutum içindeydi. Papa Hazretleri olmasa ülkeme dönemezdim

SANKİ BİR RÜYA
Türkiye'de olmaktan memnun musunuz?

- Çok memnunum. Benim için Türk gazetelerine dokunmak, okuyabilmek bir rüya. TV var. Türkiye'nin havası, suyu, herşeyi güzel.

İtalyan avukatınız Marina Magistrelli, Türkiye'deki bazı avukat isimlerini beğenmedi. Ne düşünüyorsunuz?

- Magistrelli benim için çok şey yaptı. Affımı sağladı. Ancak o İtalya'da kaldı. Biz ve avukatlar buradayız. Şimdiye kadar savunmamı almak için yaklaşık 100 avukat başvurdu. 4-5 kişi seçebilirim, diğerlerine şükran ve minnet duygularımı iletmek istiyorum.

İpekçi'nin öldürülmesiyle ilgili konuşacak mısınız?

- 10 yıl yatmam kime ne kazandırır. Kapanmış dosya. Özgür kalmak istiyorum. Olay anında orada yoktum.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır