kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dev evliliğe kırmızı kart

İnternette birleşmeye Avrupa Birliği engeli
1-İnternette yapılması planlanan en büyük birleşme için WorldCom ile Sprint, Şubat ayında anlaşmaya varmıştı

İletiŞİm sektöründe WorldCom ve Sprint arasında kararlaştırılan 115 milyar dolarlık şirket evliliğinin Avrupa Birliği (AB) engeline takılacağı öne sürüldü. Washington Post gazetesinin Birlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, tekelciliği önlemekle görevli AB makamlarının, dev birleşmenin İnternet üzerinde tek bir firmanın gücünün kabul edilemez ölçüde artıracağı gerekçesiyle WorldCom-Sprint birleşmesine onay vermeyecekleri öne sürüldü. AB'nin "hayır" kararının, Avrupa Komisyonu'nun 5 Temmuz'da yapacağı toplantıda resmen açıklanabileceği bildiriliyor. WorldCom ile Sprint'in, tarihin en büyük şirket evliliklerinden birini oluşturmak üzere 28 Şubat'ta vardıkları birleşme kararı, yeni şirketin İnternet üzerinde sahip olacağı büyük kontrol nedeniyle gerek ABD'de gerekse Avrupa'da bazı çevrelerde kaygı yaratmıştı.

2-Sigortacı Alliance Sanford'u yutuyor

Alliance Sigorta, Amerikalı yatırım bankası Sanford Bernstein'ı 3.5 milyar dolara alıyor

Dünya yatırım bankacılığı sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Avrupalı yatırım bankaları geleceğin finans dünyasında var olabilmek için gözlerini ABD piyasasına dikti. Bu noktadan yola çıkan Fransızlar'ın dünyaca ünlü sigorta kuruluşu AXA'nın ortak kuruluşlarından Alliance Capital, merkezi New York'ta bulunan yatırım bankası Sanford C. Bernstein'ı almaya niyetli olduklarını açıkladı. Alliance Capital'den yapılan açıklamada, şirkete toplam 3.5 milyar dolara mal olacak birleşmenin sene sonunda tamamlanacağı belirtildi. İki şirketin biraraya gelmesiyle oluşacak yeni kuruluş, 2600 kurum ve 15 bin zengin müşteriye ait toplam 475 milyar dolarlık bir yatırım hacmine yön verecek. Yapılan hesaplamalara göre birleşmenin yıllık karı 3.2 milyar dolar olarak gerçekleşecek.

3-CDC'de "yeni dünyaya" açıldı

FransIz finans kuruluşu CDC, ABD'nin en büyük yatırım bankalarından Nvest LP'yi 2.2 milyar dolara alacağını açıkladı. Şirket bu anlaşmayla birlikte ABD finans sektörüne adım atan Avrupalı bankacılar kervanına katıldı. Şirket merkezi Boston'da bulunan Nvest 18 farklı kuruluştan oluşuyor. Bunların arasında AEW Capital Management, Kobrick Funds ve Loomis Sayles & Co. gibi sektörün tanınmış şirketleri bulunuyor. CDC şuan toplam 134 milyar dolarlık bir yatırımı yönlendiriyor. Yılsonu itibarıyla ortaya çıkacak yeni kuruluşun yöneteceği yatırım hacminin 300 milyar dolar olması tahmin ediliyor. CDC yönetiminden yapılan açıklamaya göre Nvest ile gerçekleştirdikleri birleşmenin sonuçlanmasının ardından şirketin Asya piyasasına açılma çalışmalarının başlatılacağı bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır