kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bankacılığın rating'i arttı
İngiltere'nin yatırım bankası Fleming, yatırımcılara Türk banka hisselerine yatırımın uzun vadede kârlı olabileceği gerekçesiyle 'tut' önerisinde bulundu

Dünyaca ünlü Yatırım Bankası Robert Fleming, Türk bankacılık sektörünün uzun vadede kârlı olacağını belirterek, yatırımcılara "tut" sinyali verdi.

Geçen yılın Ocak ayında sektör için olumsuz görüş bildiren Fleming, Haziran raporunda Türk bankacılık sektörünü uzun vadeli olarak kazanç sağlayabilecek sektörlerin başında geldiğini vurguladı.

Raporda, Bankacılık Kanunu'nun, mevduata garantinin kaldırılmasının, kamu bankalarının özelleştirme kapsamına alınmasının, bankacılık sektörünün önünü açacak gelişmeler olarak değerlendirildi.

KåRLAR DÜŞECEK
Raporda, bankacılık sektörünün Türkiye'deki 11 yıllık geçmişi içinde karlılıklarının yüzde 50'sini açık pozisyon ve yüksek enflasyon üzerine kurulu olduğu belirtiliyor.

Açık pozisyonlara getirilen sınırlamanın yanında enflasyon düştükçe, bu karların eskisi gibi yüksek olmayacakları belirtiliyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bankalar zarar ediyor gibi görünselerde alınan tedbirlerin çok sağlam olmasından dolayı uzun vadede yatırımcılarına büyük kazanç sağlayacağı ifade ediliyor.

Fleming Gelişmekte Olan Piyasalar Direktörü Said Erda, bu raporları bankanın müşterisi olsun olmasın bütün yatırımcılara dağıttıklarını belirtti. Raporda, bankaların diğer yüzde 50 karlılıklarını ise düşük faizle topladıkları mevduatı hazine bonosu gibi araçlara yatırmalarından dolayı kazanç sağladıkları ifade ediliyor.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır