kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İşsizlik olacaktır'
Özelleştirme sonrasında işsizlik olacağını söyleyen ÖİB Başkanı Uğur Bayar: 'Sosyal sıkıntıların nasıl hafifletileceği hükümetin görevidir'

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, özelleştirme sonrası bir işsizlik sorunu yaşanacağını söyledi. Bayar, bu sorunun nasıl ele alınacağı ve sosyal sıkıntılarının nasıl hafifletileceğinin hükümetin görevi olduğunu belirtti. Yabancı Sermaye Derneği'nin düzenlediği toplantıda konuşan Uğur Bayar "Dünya Bankası ile bir proje başlatmak üzereyiz. İşten çıkarılanların küçük ve orta boy işletmelerde çalışabilmelerine yönelik meslek edindirme kursları kurulması için Dünya Bankası ile çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu muhakkak getireceğiz" dedi.

POAŞ 21 TEMMUZ'DA
Bu yıl için öngörülen özelleştirme hedefinin hem ÖİB'ye ait bölmünde, hem de toplamda hedeflenen rakamın üzerine çıkılacağını söyledi. "ÖİB'ye ait 3.2 milyar dolarlık ve bütçede belirtilen 7.6 milyar dolarlık özelleştirme hedefini aşacağız. Ancak bir rakam telaffuz etmek istemiyorum" dedi. Uğur Bayar, POAŞ'ın yüzde 51 hissesinin alım ihalesini kazanan konsorsiyumun ilk taksidi ödemek için 21 Temmuz'a kadar vakit olduğunu hatırlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır