kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fon'dan Balkaner'e rekor dava
Yurtbank'ın yönetimine el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bankanın eski sahibi Ali Balkaner aleyhine 381 trilyon 365 milyar liralık alacak davası açtı

Geçen yılın Aralık ayında beş bankanın yönetimine el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon), Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner'e, Türk adli tarihinin en yüksek miktarlı alacak davasını açtı. Fon, Ali Balkaner ve eşi Pelin Balkaner'in de aralarında bulunduğu banka ortaklarını, "banka kaynaklarını kendi menfaatleri için kullanarak, bankanın emin bir şekilde çalışmasını engellemekle" suçladı. Fon açtığı davada, Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından tespit edilen 381 trilyon 365 milyar liralık zararın faiziyle birlikte ödenmesini istedi.

Yurtbank'a el konulduktan sonra, ortaklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı, tüm malvarlıklarına da ihtiyati tedbir kararı alındı. Daha önce belirlenen 321 trilyon liralık zararın ödenmesi için de 15 Şubat 2000'de ihtar çekildi. Ancak bu paranın verilen 60 günlük sürenin geçmesine rağmen hala ödenmediği hatırlatıldı.

Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Fon avukatları, önce Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın, ardından Bankalar Yeminli Murakıpları'nın raporu üzerine ilgili kişilere tebligatta bulunulduğunu, ancak kanuni ödemelerin yapılmadığını ifade etti.

Sonuç alınamaması üzerine avukatları aracılığıyla Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Fon, eski ortaklar Derby Lastikleri, Balkaner Turizm, Üçem İnşaat ve Ada İnşaat üzerine kayıtlı tüm gayrimenkullerin, araçların, fabrikaların, marka ve ticari unvan haklarının, makine parklarının, demirbaşlarının ve defterlerin, 3. kişilere devir ve temlikinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı aldırttı. Fon, Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi kanalıyla da, Ali Avni Balkaner, Muzaffer Hakan Balkaner ve Fatma Pelin Balkaner'in yurtdışına çıkmalarının önlenmesi için yasak koydurttu.

ORTAKLARA DAVA
Fon'un avukatları, Yeminli Murakkıplar tarafından tespit edilen, 381 trilyon 365 milyar liranın eski ortaklar Ali Avni Balkaner, eşi Fatma Pelin Balkaner, Muzaffer Hakan Balkaner, Derby Lastik, Balkaner Turizm, Üçem İnşaat ve Ada İnşaat'tan faizi ile birlikte tahsilini istediler. Tüm ortaklar hakkında dava açan Fon'un, Ali Avni Balkaner'in kayınvalidesi, Zeynep İlkar hakkında herhangi bir talepte bulunmaması dikkat çekti.

Yüksel KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır