kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölüme 10 kala
ABD'de bir idam mahkumu, yemeğini yedi, duasını etti ve infaz sehpasına bağlandı. İdama 10 dakika kala infaz durdu

Thomas Provenzano adlı mahkum, görevliyle birlikte infaz odasına girdi. 1984'te Orlando mahkemesinde bir mübaşiri öldürmek diğer ikisini de yaralamak suçundan idama mahkum edilen Provenzano, zehirli iğneyle öldürülecekti.

Tüm hazırlıklar tamamlandı. Kolunda uygun damar arandı. Zehiri enjekte edecek iğne takıldı. Artık son dakikalardı... İşte o an Atlanta'daki Amerikan Bölge Temyiz Mahkemesi'nden bir emir geldi: İdamı durdurun! 3 kişilik yargıç heyetinin oluşturduğu Temyiz Mahkemesi, infaz işlemini 10 dakika kala durdurdu. Provenzano, davası boyunca Hz. İsa olduğu iddia etmiş, avukatı da akli dengesi bozuk bir kişinin idam edilemeyeceğini savunmuştu. Ancak mahkeme, Provenzano'nun, adam öldürdüğünü ve yaraladığının bilincinde olduğunu öne sürdü.

İnfaz gününün sabahı, Provenzano'nun avukatı eyalet valisi Jeb Bush'a başvurarak müvekkilinin affedilmesi talebinde bulunmuştu. Ancak Bush, avukatların bu talebini geri çevirdi ve infazı onayladı. Jeb Bush, Cumhuriyetçi Parti'den Başkan adayı George W. Bush'un kardeşi. Teksas Valisi olan George Bush da idam cezalarını affetmemesiyle biliniyor. Seçim yarışındaki Bush, bu tavrını ilk kez geçtiğimiz haftalarda bozdu. Amerikan kamuoyunun "idam mahkumlarına DNA testi ile masumiyetlerini kanıtlama hakkı verilsin" yönündeki talebini gözönünde tutarak, ilk kez bir infazı dakikalar kala durdurdu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır