Sevinmeyi, eğlenmeyi bilmeyen ilkel yaratıklar, masum insanlara acı vermeye daha ne kadar devam edecek?
Evrensel hukukun normlarını ülkeye getirme iddiası taşıyan siyasetçiler, en mutlu günleri karartan cinayetleri, zavallı bir çaresizlik içinde daha ne kadar seyredecek?
Günahsız insanları korumak zorunda olan yargı, mutlu günleri, futbol başarılarını, düğünleri, askere gönderme törenlerini, piknikleri kana bulayan silâhlı haydutları durduracak içtihatları ne zaman oluşturacak?
Maganda terörü Adana'da, ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki bir kız çocuğunun daha ölümüne sebep oldu.
Askere giden gençleri uğurlamak amacıyla düzenlenen gecede sarhoş bir adamın sıktığı kurşun, evinin balkonundan eğlenceyi izleyen Zeliha Sabancı'ya isabet etti.
40 yaşındaki "katil" Hüseyin Nar "üzgün ve pişman" olduğunu söyledi.
Acaba onu silâhlandıran düzenin sorumluları da pişman mı? Hayır.. Öyle olsa silâh satışı, her yıl katlanarak büyümez.
Şimdi bu adam "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olmak"tan yargılanacak, 1 ile 5 yıl arasında hapis yiyecek. 5 yıl bile yese 2 yılda çıkacak..
Bu magandalar, aşağılık kompleksi taşıyan ruh hastaları.. Duygularını ifade edecek yetenekten yoksunlar. Cahil ve görgüsüz. Taşıdıkları tabanca bir anlamda boşalma aracı.. Patlattıkları anda saldıkları korku onlara tatminin mutluluğunu veriyor.
Onları böyle kutlamalara silâhla katılmaktan caydıracak bir otorite, bir etkili ibret bulunmadığı için de, toplumsal sevinçlerimiz sık sık mezarlıklarda bitiyor.
Yeter artık.. Yasama meclisi, bu utanç verici çaresizliğe bir son versin.
Bu cinayetlere, kasten işlenmiş cinayetlerden niçin daha az ceza verilsin?
Bu masum canların daha değersiz olduğuna hangi kanun koyucu karar veriyor?
Meclis, yaz tatilinden önce, magandalar için hazırlanan yasa değişikliğini, cezaları daha da ağırlaştırarak çıkarmalıdır.
Değersiz serserilere kurban vermeyelim artık!
"Sürülme yok.."
Sağlık Bakanlığı'ndan, Pazartesi günü bu sütunda çıkan bir haber ve yorumla ilgili açıklama geldi.
Müsteşar Halk Tokuçoğlu, Dünya Bankası kredisi ile açılan bilgisayar ve hastane yapımı ihalelerindeki yolsuzluk iddialarını soruşturan müfettişlerin, Denizli'ye ceza olarak sürülmediğini, görevle gönderildiğini söyledi.
Tokuçoğlu'nun açıklamasına göre iki soruşturma da son aşamaya gelmiş durumda.
Fakat Ticaret Odası'ndan talep edilen bilirkişinin raporunu üç aydan önce hazırlayamayacağı bildirilmiş.
"Yani müfettişlerin bu üç ayda yapabilecekleri bir işlem yok. Bakanlık teşkilâtının da teftiş mevsimi geldi. Bütün illere müfettiş gönderiyoruz. Bu 45 günlük bir görevdir. Müfettişler işlerini bitirdikten sonra yerlerine dönecekler. Bu soruşturmayı yine aynı müfettişler sonuçlandıracaktır. Herhangi bir savsaklama ve sürülme yoktur."