|
Özbek pilavı
Malzemesi:
* 1 kuzu kol (6 parça halinde)
* 500 gr. pirinç
* 4 adet havuç
* 50 gr. fıstık
* 50 gr. kuş üzümü
* 4 adet soğan
* 250 gr. margarin
* 50 gr. salça
|
HAZIRLANIŞI:
Tencerede 250 gr. margarini eritin, soğanı rendeyleyin. Soğanlar hafif pembeleşinceye dek kavurup 50 gram salça ilave edin. Bu karışımın içine 50 gram fıstık, 50 gram kuş üzümü, havuç ve kuşbaşı koyun etini ekleyip, kavurun. Sonra üzerine su ve tuz ilave edin. Kuzu etinin pişmesine yakın pirinci ekleyin ve kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra ateşten alın ve servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|