kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devlerin çöküşü
3 yıl öncesinin Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kupa galibi Borussia Dortmund ve 95-96'da İspanya'da duble yapan Atletico Madrid kümede kalma savaşı veriyor

Avrupa futbolunun devleri Atletico Madrid ve Borussia Dortmund büyük bir çöküş içinde. Daha birkaç yıl önce ülkelerinde şampiyon olan ve Avrupa'da başarıdan başarıya koşan iki ekip şimdi kümede kalma savaşı veriyor.

Gil sonu getiren isim oldu
Dört yıl önce İspanya'da ligi ve kupayı alıp duble yapan Atletico Madrid, başkan Jesus Gil'in hatalarının kurbanı oldu. Teknik direktör kıyımıyla tanınan Gil, son yıllarda yolsuzluk iddialarıyla yıprandı. Bu sezon Gil'in başkanlıktan alınması ve kulübün kayyuma verilmesi çöküşü hızlandırdı. 10 maçtır kazanamayan Atletico, ligde 19'uncu. taraftar ise kulübün en büyük destekçisi. Krize rağmen sezon başında Gil'in, "Biletlerini geri vermek isteyenler gelsin" çağrısına yalnız 82 kişi uymuştu.

Dortmund ise daha 96-97 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ni ve Kıtalararası Kupa'yı müzesine götürmüştü. Ancak teknik direktör Hitzfeld'in gidişi ve takımdaki yıldızların satılması ve yaşlanması 3 yıl içinde Dortmund'u alt sıralara indirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır