kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
UEFA'ya kara leke
Leeds Başkanı Ridsdale'in her türlü tehdidine sesini çıkarmayan UEFA, G.Saray'a da aba altından sopa gösteriyor: "Seyircide ısrarcı olmayın. İngiltere'de olay çıkarsa 2 kulüp de kupalardan atılır."

Yüzüne gözüne bulaştırdı
UEFA, Leeds United-G.Saray maçı hakkında kararını cumaya erteleyerek İngilizler'in ekmeğine yağ sürdü. UEFA Sözcüsü Giordano, "İstanbul'da 2 İngiliz'in ölümü nedeniyle kritik bir hal alan bu maçla ilgili kararımızı en geç 14 Nisan Cuma günü açıklayacağız. İki taraftan da istenen güvenlik ve diğer unsurları içeren raporlar iyice incelenecektir" ifadesini kullandı. Kararın gecikmesi, G.Saray taraftarlarını maça götürecek seyahat acentalarının elini kolunu bağlarken, gerilimi de tırmandırıyor.

Bir hafta erteleme gündemde
G.Saray yöneticileri "Kararı cumaya bırakmak, vize ve diğer işlemler göze alındığında fiilen 'Türkler maça gelmesin' demektir. Bu durumda, bir hafta erteleme isteyebiliriz" derken, "Seyircimize izin çıkmazsa, artık her kulüp 'Güvenliği sağlayamıyorum. Rakip seyirci gelmesin' diyecek ve bu kararı örnek gösterebilecektir" eleştirisini yaptılar. Yönetim, UEFA'ya yolladığı yazıda, "Taraftar gelmezse, holiganların hedefi takım olacak. Maç için Juventus gibi hükümet garantisi istiyoruz" ifadesini kullandı.

Leeds'ten "Çekiliriz" tehdidi
G.Saray yönetimi, UEFA'ya, "Avrupa'daki Türkler'in Leeds'e gitmesini nasıl önlersiniz?" diye de sordu. İlk maç sonrası "Türk seyirciler rövanşa gelmesin" diyen Leeds Başkanı Ridsdale, bu sözlerine ses çıkarmayan UEFA'yı açıkça tehdit etti: "Eğer Türk seyircilerine izin verilirse kupadan çekiliriz." Ridsdale'in sözlerini sineye çeken UEFA yetkililerinin, G.Saray'a "Taraftar için ısrarcı olmayın. İngiltere'de olay çıkarsa iki kulüp de asgari bir yıl kupalara alınmaz" dediği iddia edildi.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır