kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Galatasaray'ı yalnız bırakmayın
Terim, "Dışişleri, İçişleri ve Turizm bakanlıkları şimdiye kadar devreye girmeliydi" dedi

Bu, G.Saray'ın davası değil
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul'daki Leeds maçı öncesi çıkan olayların kan davası haline getirilmemesi gerektiğini söyledi. Geçen yıl Juventus maçı öncesi benzer bir durum yaşandığını kaydeden Terim, "UEFA, o zaman hükümetten garanti aldı. Bugün, olay G.Saray'ın davası olmaktan çıktı. Burada siyasiler, Dışişleri, İçişleri ve Turizm bakanlıkları devreye girmelidir. Yalnız olmadığımızı göstermeliler" diye konuştu.

Bu sahada nasıl oynarız?
Geçen yıl Juventus'un devlet güvencesi almadan İstanbul'a gelmediğini belirten Terim, "Geçen yıl bizden devlet garantisi isteyen UEFA, Leeds'ten neden yalnız kulüp garantisi istiyor? UEFA, garanti veremeyen bir ülkede maç yapılmasına neden izin veriyor? Taraftar, İngilizler'i tahrik edecekmiş. Takım etmeyecek mi? Futbolcularım bir gözleri arkada mı koşsun?" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar olay çıkmadı
Terim şöyle devam etti: "G.Saray ne yaptı da, seyircisinden mahrum bırakılıyor? Bundan önce yaptığımız maçlarda rakip sahalara Türkler geldi ve hiç olay yaşanmadı. UEFA kesin kararını bir an önce vermeli. İngiltere'ye maç günü gidip gelebiliriz. 2 bin kişi onları tahrik ediyorsa biz de önceden giderek o ülkenin takımı olarak tahrik edebiliriz. O stadda, taraftarın sahaya girmesi nasıl önlenecek?"

Rövanş için endişeliyim
Futbolcularıyla bugüne kadar bu konu hakkında konuşmadığını ifade eden Terim, "Hakemin maçta en ufak bir hatada bizden oyuncu eksilteceği gerçek. Ancak onlara 'Korkmayın' diyeceğim. Açıkçası endişem var, bu ikilem yaratabilir" yorumunu yaptı.

SÜLEYMAN GÜLTEKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır