kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Akbulut: 25 Nisan'a kadar bekleyin
TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, dün Antalya'nın Kemer ilçesine gitti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akbulut, "Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz? şeklindeki soruya, "Nisan'ın 25'ine kadar bekleyeceksiniz. Herkes görecek kimlerin aday olduğunu" yanıtını verdi. Akbulut, Meclis dışı adaylık konusunda da "Cumhurbaşkanını seçecek olan milletvekilleridir. Ben milletvekilerinin Meclis'in dışından bir adaya sıcak bakacaklarını tahmin etmiyorum. Ama şartlara haiz olan herkes aday olabilir" dedi.

Ömer MAZİ

YÖK Başkanı Gürüz Komisyona bilgi verdi
TÜRBAN konusundaki tavizsiz tavrı ile tanınan ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından ikinci kez aynı göreve atanması nedeniyle MHP ile FP'liler tarafından "hedef" haline getirilen YÖK Başkanı Kemal Gürüz, TBMM YÖK Araştırma Komisyonu'nda soru bombardımanına tutuldu. Komisyonda İstanbul Üniversitesi Rektörü Alemdaroğlu'ndan sonra dinlenen Gürüz her karar ve uygulamasının yasalara uygun olduğunu vurgulayarak "Beğenmeyen ve isteyen mahkemeye gider" dedi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda en sert tartışma YÖK eski Başkanı ve DYP Kahraman Maraş Milletvekili Mehmet Sağlam ile Kemal Gürüz arasında yaşandı.

Şebnem HOŞGÖR

Demirel'e gazi kalpağı
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, dün yoğun bir kabul günü gerçekleştirdi. Demirel'in kabul ettiği heyetler arasında, Türkiye Kuva-i Milliye Mücahit ve Gazileri Derneği Başkanı Mehmet Özkahraman ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri de vardı. Dernek üyeleri, Baba'ya beraberlerinde getirdikleri yelek ve kalpak giydirdiler. Gazilik madalyasını da takan Demirel, gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır