kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kriz soğutuluyor
Başbakan Ecevit'in iyileşmesi için birkaç güne daha ihtiyaç var. Partilere göre bu süre, iyi bir düşünme fırsatı olacak.

BAŞBAKAN Ecevit'in kameraların önüne geçip iyileşmekte olduğunu göstermesi Başkent'i rahatlattı. Oldukça iyi görünüyordu. Özel doktoru Arif Abacı, Ecevit'in tam olarak iyileşmesi için birkaç güne daha ihtiyaç olduğunu söylüyor. Özel Kalem Müdürü Zeynel Yeşilay, acil devlet ve hükümet işleri dışında notları bile -istirahatı bozmasın diye- iletmiyor. Bu irtibat ise Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan aracılığı ile sağlanıyor. Bu durumun, doktorun istediği gibi bir iki gün daha süreceği anlaşılıyor.

ANAP: BU BİR FIRSATTIR
ANAP Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan, "Bu birkaç gün siyasi partilerin meselelere daha serinkanlı bakması fırsatı tanıyacaktır" diyor. "Hafta sonunu beklemekte fayda var."

- Beklediğiniz nedir?

- Beklediğimiz, Sayın Başbakan'ın hem sağlık probleminin düzelmesi, hem de cumhurbaşkanlığı seçimi açısından tavrının ortaya çıkmasıdır.

- Ecevit'in iki gün önceki açıklaması sizi tatmin etmedi mi?

- Zaten bunu görmek istiyoruz. Acaba o açıklamadaki tavır, zirvede de korunacak mı? Yoksa zirvede daha farklı bir tavır mı alacak? Yani ANAP beklemede.

- Planlarınız nedir peki?

- ANAP, Meclis'in 4'üncü siyasi partisi olduğunun bilincinde. Yanımıza bir başka parti, ya da güçlü bir milletvekili desteği almadan aday çıkarmayız. Yoksa boşa atan avcı durumuna düşeriz.

MHP: DÜŞÜNME PAYI OLDU
MHP'li Meclis Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, "Sayın Başbakan'ın sağlığına kavuşma süresi, partilere düşünme payı verdi", diyor. "Liderler medya aracılığıyla da olsa görüştüler."

- Aynı tutum zirvede de sürer mi?

- Aynı tutumlarında ısrar edeceklerini sanmıyorum. Partiler uzlaşma yoluna gideceklerdir.

- Uzlaşma nasıl sağlanabilir?

- Meclis üzerinde bir isim olmazsa, Meclis dışında arayış olur. Ama her durumda, Meclis işi tesadüfe bırakmaz. Meclis'ten çıkacak Cumhurbaşkanı tesadüfi değil, resmiyetle hususiyeti ayırabilecek bir şahıs olacaktır.

- Bu ne anlama geliyor?

- Yani Meclis'e güvenilmeli. Meclis kimseyi hatır için o makama oturtmaz. Meclis doğru ismi seçecektir.

DSP: KAMUOYU OLUŞTU
DSP Meclis Grup Başkan Vekili Aydın Tümen, "Geçen süre içinde, basının da katkısıyla formüller ortaya atıldı, isimler telaffuz edildi, belli bir kamuoyu oluştu" diyor. "Bu partileri de Meclis'i de olumlu etkileyecektir."

- Bu hava liderlere de yansır mı?

- Yansıyacaktır. Ümit ediyorum sağlıklı bir çözüm bulunacaktır. Olabildiğince çok partinin bir isim üzerinde anlaşması, tabii ki seçimin daha huzur içinde geçmesini sağlar.

- DSP'nin planları nedir?

- Biz en azından 3 siyasi partinin bir isim üzerinde uzlaşmasını arzu ediyoruz.

GÖZLER ECEVİT'TE
Aydın Tümen'le bu görüşmeyi yaptığımız sırada, televizyonlar Başbakan Ecevit ve Rahşan Hanım'ın ev içindeki görüntülerini yayınlamaya başladılar.

Tümen "İyi oldu" dedi. "Biz sürekli görüşüyorduk, ama vatandaş da gördü."

Ecevit'in iyileştiğinin ayan beyan görülmesi, Ankara'daki kötümserliği dağıtacak gibi. murat yetkin


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır