kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köprüler atılıyor
Abdullah Gül: Herkes dikkatli olmalı, kimse kongreden sonra karşısındakinin yüzüne bakamayacak işlere girişmemelidir. Oğuzhan Asiltürk: Adaysa, aday gibi davransın. Kimse genel başkan gibi hareket edemez. Buna müsaade etmeyiz.

Fazilet Partisi'nin Genel Başkan adayı Abdullah Gül'ün Gaziantep İl binasına alınmamasına gösterdiği tepkiye, Oğuzhan Asiltürk'ten cevap geldi. Gül'ün il binasına alınmaması talimatını verdiği öne sürülen Asiltürk, "Genel Başkan gibi hareket ediyor. Buna müsaade etmeyiz. Adaysa, aday gibi davransın. Teşkilatı kendine alet etmesin" dedi.

Oğuzhan Asiltürk, Abdullah Gül'ün Gaziantep'te il binasına sokulmadığı iddiaları için şunları söyledi:

BİNA KAPALI DEĞİLDİ
"Biz bütün teşkilatımıza, her milletvekilimizi saygıyla karşılayıp çay kahve ikram etmelerini söylüyoruz. Nitekim Gaziantep il binası da kapalı değildi. Ama Abdullah Gül, gitmeden önce telefon açıp (Ben geleceğim, beni karşılayın. İl, ilçe başkanları ve delegeler hazırlansın. Onlarla toplantı yapacağım) diye talimat vermiş."

Parti disiplini açısından bu tür davranışlara izin vermeyeceklerini belirten Asiltürk, şöyle devam etti:

MÜSAADE ETMEYİZ
"Bu talimatı ancak Genel Başkan verir. Partiler bu tür davranışlara müsaade etmez. ANAP'ta DYP'de böyle şeyler olur mu? Bir Genel Başkan adayının gidip de Genel Başkan gibi hareket etmesi kabul edilemez. Biz de buna müsaade etmeyiz. İsteyen gider, orada kendisine çay, kahve ikram edilir ama istediği gibi hareket edemez. Sonra gelip bunu Gül, Grup'ta ters anlatıyor. Yenilikçi denilen grubun bu yaptıkları doğru hareket değil. Sempatik görünmek için bunu yapıyorlar ama yanlış yapıyorlar. Teşkilatları alet ediyorlar. Biz buna müsaade etmeyiz. Teşkilatlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Biri kalkıp da, teşkilata (Ben Genel Başkanı devireceğim) diye giderse buna izin vermeyiz. Kimse Genel Başkan gibi hareket edemez. Bunların arkasında belirli gruplar var. Medya var. Bunlar belki belirli bir kesimi etkileyebilir ama teşkilatımızı etkileyemezler."

Tartışma nasıl sertleşti?
14 MayIs'taki kongre öncesinde FP'de başlayan Yenilikçi - Gelenekçi çatışması önceki gün, Yenilikçiler'in genel başkan adayı Abdullah Gül'ün şikayeti üzerine iyice tırmandı. Gül, Meclis grubunda Recai Kutan'a, Gaziantep'e gittiğinde parti binasının kilitlenerek içeri alınmadığını söyledi. Oğuzhan Asiltürk'ü ima ederek "birilerinin" telefonu üzerine binaya alınmadığı iddiasını gündeme getiren Gül, Kutan'a hitaben şu konuşmayı yaptı:

"Bilginiz haricinde olduğuna inandığım bu tür olaylara karşı herkes dikkatli olmalı. Bu tür davranışlar kimseye birşey kazandırmaz. Gizli kapaklı işim yok. Yaptığım her işin açık ve şeffaf olduğunu açıklamıştım, şimdi de bu şekilde davranıyorum. Mücadelemiz partiyi güçlendirme mücadelesidir, başka hesabımız yok".

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır