kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gördüğünüz gibi hiç fena değilim
Başbakan Ecevit: Hasta olma hakkımı kullandım. Kaygılı olmaya gerek yok. Başbakan hastalandı diye, Türkiye'de işler olumsuz hale gelmez

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, dün, evinin kapılarını basına açtı ve evden çıkamamasının nedeninin "gripten kaynaklanan yorgunluk" olduğunu söyledi. Hindistan gezisinde klimalar nedeniyle gribal enfeksiyon geçiren ve su kaybı teşhisi konulan Ecevit, Cuma günü evden çıkacağını açıkladı.

Ecevit, evinden çıkmadan geçirdiği beşinci günün akşamı, sağlığı ile ilgili spekülasyonların yoğunlaşması üzerine basının karşısına çıktı ve kamuoyuna açıklama yaptı. Ecevit'in Or-An Sitesi Yılmaz Çolpan Sokak 69 No'lu evinde basın mensuplarını beş grup halinde kabul eden Ecevit, gazetecilere gülerek "Gördüğünüz gibi durum pek de fena değil..." dedi. Gribal enfeksiyon ve aşırı su kaybı nedeniyle, yaklaşık bir haftadır evinde dinlenen Başbakan Ecevit, basının karşısına kravatsız, ekose gömlek ile çıktı. Ecevit açıklama yaparken yanında eşi Rahşan Hanım, doktoru Arif Abacı ve hemşiresi Satı Moğultay da bulundu.

BORSAYI ETKİLEDİM, ÜZGÜNÜM
Ecevit, ayrı ayrı aldığı basın mensuplarına "Sizi günlerden beri beklettiğim için üzüntülüyüm. Vicdan azabı çekiyorum. Türkiye'yi, borsayı ve sizleri etkilediğim için üzgünüm. Ama her insan gibi benim de ara sıra hastalanma hakkım var, sanıyorum. Şu anda hasta olma hakkını kullandım. Grip sonunda bir halsizlik oldu ancak politikanın halsizliğe hakkı yok. Benim hastalığıma da tahammülü yok" dedi.

HİNDİSTAN'IN KABAHATİ YOK
Ecevit, Hindistan gezisinin bir hayli zevkli ve yararlı olduğunu ancak, bir yandan da yüklü bir program yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Gitmeden önce de zaten epey yorgundum. Buraya dönünce gribal enfeksiyon durumu ortaya çıktı. Aynı zamanda su eksikliği meydana geldi. Doktorum Arif Abacı ve Çankaya Hastanesi'ne teşekkür ederim. Şimdi durumum iyi."

Ecevit, rahatsızlığının çok sevdiği Hindistan gezisinin hemen ardından olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Kabahat Hindistan'da değil. Sıcaklara karşı bizi uyarmışlardı. Bize orada çok iyi baktılar. Ama ben hasta oldum. Vücudumda çok su kaybı oldu" dedi. Ecevit, bugün de evden çıkmayacağını belirterek "Fakat biliyorsunuz grip insanda günler süren yorgunluk doğurur. Bende de öyle bir halsizlik durumu ortaya çıktı. Onun dışında herhangi bir sorun yok. İhtiyaten yarın da evde dinlemeyi düşünüyorum. Dinlenmeyi ve düşünmeyi. Ondan sonra umarım ki Cuma günü dışarı çıkarım" dedi. Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü:

ZİRVE HAFTA SONU
"Cumhurbaşkanlığıyla ilgili düşüncelerimi açıklamıştım. Sizler de medyada çok büyük yer verdiniz buna, teşekkür ediyorum. Bu arada kamuoyunda bir tedirginlik seziyorum. Hem tedirgin olmaya kaygılı olmaya gerek yok. Bir kere benim sağlık sorunum bakımından da gerek yok. Hele Türkiye açısından hiç gerek yok. Türkiye köklü bir devlettir. Öyle bir Başbakan hastalandı diye, Türkiye'de işler olumsuz hale gelmez. Hiç kimse kaygı duymasın. Vatandaşlarıma önerim şudur; ulusunuza güvenin yani kendinize güvenin."

RAHŞAN HASTA DEĞİL
Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'ye hayırlı olmasını dilediğini belirterek, önümüzdeki hafta sonu liderler zirvesinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Ecevit, Rahşan Hanım'ın da hasta olduğu söylentilerinin hatırlatılması üzerine, "Hayır, değil..." dedi. Söze giren Rahşan Hanım, "Nereden çıktı bilmiyorum. Ben Bülent Bey'e bakıyorum" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır