kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gaz mı, bomba mı?
Altı kişinin yaralandığı patlamada büfedeki tüplerin sağlam kalması, bomba şüphesini arttırdı.

BEYAZIT Çarşıkapı dün patlamayla sarsıldı. Tramvay yolu kenarında bulunan Dima adlı büfede saat 11.30 sıralarında meydana gelen patlamada 6 kişi yaralanırken, işyerinde önemli ölçüde hasar oluştu. Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğunu belirtti. Ancak büfedeki tüplerin sağlam kalması, 9 Temmuz 1998'deki 7 kişinin ölümü ile 118 kişinin yaralanmasına yol açan Mısır Çarşısı'nda bombanın neden olduğu patlamayı hatırlattı. Bu patlama için de önce "gaz sıkışması" denmiş ancak araştırmalar çarşıdaki büfeye bomba yerleştirildiğini ortaya koymuştu.

DEPREM SANDILAR
Patlamada yaralanan büfe sahibi İhsan Yıldız, çalışanları Halis Ruşen ve İsmail Hakkı Suyubitmez ile yoldan geçen Tekin Aktuğ, Muzaffer Güzel, Murat Hocaoğlu, Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri yapılan yaralılara yanık tedavisi uygulandı. Olayın görgü tanıklarından biri olan komşu büfenin sahibi Selahattin Çetin, patlamanın çok şiddetli meydana geldiğini hatırlatarak, "İlk önce deprem oluyor sandık. Daha sonra patlama olduğunu anladık. Dehşet dolu dakikalar yaşadık. Büfe çalışanlarından biri saçları ve kolları yanar halde dışarı fırladı. Çevreden edindiğimiz yangın tüpleriyle elbisesi tutuşanlara müdahala ettik" diye konuştu.

YOL TRAFİĞE KAPANDI
İtfaiye ve polis ekiplerinin müdahale ettiği patlama sonrasında tramvay yolu yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapatıldı. Olay yerinde itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken, polis ikinci bir patlamaya karşı yoldan halkın ve tramvayın geçmesine engel oldu.

MUSTAFA KAYA - BARIŞ MUTLU - SEDAT ÖZKÖMEÇ - TÜRKAN HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır