kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara koruyormuş!
Boğaz'ı cehenneme çevirebilecek olan, çevreyi kirleten, öngörünümü kapatan "bomba tanklar" kaçak! Büyükşehir'in kapatma girişimleri "sert kaya"ya çarptı .

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Çubuklu sahilinde, "Boğaz'ı cehenneme çevirmekle tehdit eden birer bomba" gibi yıllardır varlıklarını sürdüren akaryakıt tanklarıyla ilgili olarak SABAH-İSTANBUL'a son derece çarpıcı gerçeklerle dolu bir açıklama gönderdi. Açıklamada, "ilki 14 Ağustos 1991'de, sonrakilerin ardı ardına 1995, 96, 97 ve 98 yıllarında yapılan denetimlerin, akaryakıt dolum tesislerinin kaçak olduğunu ortaya çıkardığı" bildirildi. Zabıta Müdürlüğü tesisi 30 Mayıs 1995 ve 19 Ağustos 1996 tarihlerinde iki kez mühürledi. İkisinde de gerek mühürleme işlemleri, gerekse kapatma girişimlerinin Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı girişimleriyle ve Valilik yazılarıyla durdurulduğu açıklamada kaydedildi.

BÜYÜKŞEHİR VAZGEÇMEDİ
Açıklamada, "Çevre kirliliği ve toplum sağlığı açısından olumsuz etkilerin tespiti için, İtfaiye Müdürlüğümüzün rapor hazırlığı sürmektedir" denildi. Tesisin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı'nda ve Çubuklu mesiresinde kaldığı vurgulandı; "Halka ait Boğaziçi mesire alanını işgal etmesi bakımından da başka yere nakli gerekmektedir" ifadesine yer verilerek, Büyükşehir'in bu konudaki mücadelesinden vazgeçmediği vurgulandı. Başta Başbakanlık olmak üzere Bayındırlık, Enerji, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret ve Maliye Bakanlıkları'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin başvuru ve çağrılarına bundan sonra "daha ciddi ve sorumlu bir yaklaşım" göstermeleri istendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır