kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Küsmeyin, affedin hastalıkları yenin!
AMERİKA'DAKİ Davranış Bilimleri Derneği tarafından yapılan bir araştırma affetmenin kan basıncı ve tansiyonun düşmesine, stresin azalmasına yardımcı olduğunu ortaya koydu. Tennessee Üniversitesi'nde görevli Psikolog Kathleen Lawler'ın 107 üniversite öğrencisi üzerinde yaptığı araştırmada kendilerine ihanet eden kişileri affedenlerin kan basınçlarının daha normal olduğu görüldü.

ON HEALTH

Kırık kemiklere polyesterli çözüm
BİLİMADAMLARI, kumaş yapımında kullanılan polyester ipliğini, kırılan kemiklerin iyileştirilmesinde başarıyla kullandı. Amerika Mayo Klinik araştırmacılarından Dr. Michael Yaszemski ve arkadaşları, polyester ipliği ile yaralı bölgeyi bir ağ gibi kaplayarak, yeni kemik dokusunun gelişmesini hızlandırdılar. Yöntem daha acısız ve zahmetsiz olduğu için pek çok ülkede uygulanması planlanıyor.

(A.A)

Çadırda yangın: Bir ölü
GÖLCÜK Merkez Mahallesi'ndeki Pirireis İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan çadırkentteki Osman Yücel'e ait çadırda, elektrikli sobanın devrilmesi sonucu dün sabaha karşı yangın çıktı. Kısa sürede tamamen yanan çadırda uyuyan 16 yaşındaki Ali Yücel yanarak feci şekilde yaşamını yitirdi. İzmit'te Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin yaptırdığı prefabrik konutlarında çıkan yangında ise, 4 konut kullanılamaz hale geldi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Vedat TAŞTEKİN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır