kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'ın gurur günü
ARNAVUTLUK'TA bulunan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türk Emniyeti tarafından eğitilen Arnavut polisi özel birliklerinin yaptığı gösteriyi izledi.

Özel birliklerin eğitim merkezinde yapılan gösteride Arnavut polisler suçluları nasıl yakaladıklarını gösterdiler.

Arnavutluk'ta 1997 yılındaki ayaklanmada halk cephanelikleri basarak silahları ele geçirmişti. Şu anda orduya ait 500 bin silah sivillerin elinde bulunuyor. Bu durumun giderek artan sorunlar yaratması üzerine Arnavut polisi suçlularla mücadele için başta Türkiye olmak üzere Avrupalı uzmanlardan eğitim almaya başladı.

Tantan, Arnavutluk Savunma Bakanı Luan Haydaraga'ya Türkiye'nin ekonomi, güvenlik ve kamu düzeni gibi alanlara ilişkin olarak Arnavutluk'a yaptığı yardımları sürdürmeye kararlı olduğu güvencesini verdi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Haydaraga ise "Türkiye, Arnavutluk ordusunun modernleştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Ziyaretinizin bu iyi ilişkilerin daha da pekiştirilmesine yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Tantan ile Arnavutluk İçişleri Bakanı Spartak Poçi ile de görüştü. Poçi, polis ve uzman yetiştirilmesi ve eğitimi konularında Türkiye'nin kendilerine büyük yardımlarda bulunduğunu kaydetti. Heyetlerarası görüşmede, uluslararası kaçakçılık, insan kaçakçılığı, Balkan İstikrar Paktı çerçevesinde bölgesel güvenlik, enformasyon değişimi, polis ve diğer iç güvenlik elemanlarının eğitimi konularında işbirliği olanakları ele alındı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır