kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Susurluk'un laneti
Susurluk Davası'nın sanıkları en fazla 10 ay cezaevinde yatıp çıktılar. Ancak yaptıkları hatalar onları ya polisle, ya Azrail'le yüzyüze getirdi.

Kazanın yaşandığı yer, devletin içinde odaklanan gizli ve kirli güçlere adını verdi: Susurluk... Skandal ve davası da aynı isimle anıldı hep. Ama sanıklar, en fazla 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra alkışlar arasında "gurur duyularak" tahliye edildiler. Ama, gün geçtikçe görüldü ki, "resmi" adalet henüz tecelli etmese de "ilahi" adaletin çarkları işlemeye başlamış...

YAŞAR ÖZ
Susurluk Davası'nın sanıklarından Yaşar Öz, Karagümrük Çetesi ile kapıştı. Eskişehir Cezaevi'nde ailesiyle görüşürken kurşun yağmuruna tutulmasının sorumlusu olarak Yaşar Öz'ü gören Nuri Ergin intikam yemini etti ve bu yemini tuttu. Önce Öz'ün adamı Orhan Kapusuz'un çay bahçesini kurşunlattı, sonra avukatının bürosunu bastırdı.

İBRAHİM ŞAHİN
Yaşar Öz, Susurluk Laneti'ni şimdilik "hafif" atlattıysa da, davadaşları aynı şansı yakalayamadı. Eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, Bursa-İstanbul yolunda, kaza geçirdi. Ağır yaralanan Şahin, ameliyatlar geçirdi. Yine de fayda etmedi, içinde Susurluk Skandalı ile ilgili çok önemli bilgi bulunduran hafızasını yitirdi. Ne çocuklarını, ne eşini tanıyabildi.

AYHAN ÇARKIN
İBRAHİM ŞAHİN ölüm kalım savaşı verirken, Özel Tim'in eski mensuplarından olan Ayhan Çarkın'ın da başı derde girdi. Balıkesir Erdek'te bir arsa satışında tehdit suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Çarkın, hastanede İbrahim Şahin'i ziyaret ederken tekrar yakalandı ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklandı.

SAMİ HOŞTAN
Susurluk'un laneti son olarak da Sami Hoştan'ı vurdu. "Arnavut Sami" olarak tanınan Hoştan, adı polis kayıtlarına "Oştan" diye geçtiği için 8 yıldır "aranmadığı" 100 kiloluk uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili olarak gözaltına alındı. Araştırma sonucu "aranan adam" olduğu anlaşılan Hoştan'ı, eski suç ortağı teşhis etti. Hâlâ gözaltında...

(SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır