kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asıl tehlike Naziler
20 Nisan'daki Galatasaray-Leeds rövanşında holiganların yanısıra Naziler de Türkler için tehdit. Çünkü 20 Nisan Hitler'in doğum günü.

Galatasaray İstanbul'da 2-0 yendiği Leeds United ile 20 Nisan'da İngiltere'de rövanşa çıkacak. Ama gözden kaçan bir nokta var: Galatasaray'ın finali yakalamaya çalışacağı maçın tarihi ile Hitler'in doğum günü aynı güne rastlıyor. Bu da Türk seyirciler için önemli bir tehlike oluşturuyor. Çünkü İngiltere'deki rövanş maçının oynanacağı 20 Nisan'da Türk seyirciler sadece holigan saldırılarla değil, ırkçı saldırılarla da karşı karşıya kalabilir.

"İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR"
Nazizm hakkında kitapları bulunan araştırmacı-yazar Aytunç Altındal, "İngiltere'deki holiganların tamamına yakını nazi yanlılarıyla birleşti. 20 Nisan'da mutlaka bir şeyler yapacaklar. Leeds-GS maçının bu tarihe denk gelmesi nazi saldırılarını buraya çekebilir" diye konuştu. Futbol otoriteleri, "İngiltere, 2006 Dünya Şampiyonası'na aday olduğu için ülkesinde futbol adına olay çıkmasını istemez" diyor.

"DIŞİŞLERİ UYARILMALI"
Futbol otoriteleri haklı olabilirler, ancak yine de önlem almakta fayda var. Çünkü her 20 Nisan'da çıkan olaylar sadece Almanya'da değil dünyanın çeşitli yerlerinde oluyor. Daha şimdiden Hollandalı ve İngiliz holiganlar, İnternet'te Türkler'e karşı işbirliği çağrısında bulundular.

20 Nisan'da nazi yanlısı holiganların İngiltere sokaklarında dolaşan Türkler'e saldıralabileceğini vurgulayan Aytunç Altındal, sözlerini şöyle noktalıyor: "Hitler'in doğum gününde saldırılarda bulunan naziler için bu maç bulunmaz fırsat. Türk Dışişleri 20 Nisan konusunda İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nı uyarmalı. Bunun şakaya gelir yanı yok."

İngiliz basınına ağır eleştiri
Avrupa Komisyonu, İngiliz basınını bağnaz olmak ve gerçekleri saptırmakla suçladı

Avrupa Komisyonu Londra Bürosu Başkanı Geoffrey Martin, yayınladığı raporda İngiliz basınını yerden yere vurdu. "İngiliz basını, peşin hükümlü, yalan haber üreten ve propaganda yapan bir basın" diyen Geoffrey Martin, raporunda son 1 yıl içinde ulusal gazetelerde çıkan yalan ve abartılmış haberlerden örnekler de gösterdi.

İngiliz basınını Avrupa aleyhtarı olmakla suçlayan Martin, basının gerçekleri maksatlı olarak saptırdığını belirterek; haberlerin bazılarında aşırı milliyetçi, savaş taraftarı ve paranoik unsurların bulunduğunu öne sürdü. AB komisyonu tarafından bugün Brüksel'de de açıklanması beklenen rapor, Mail gazetesinde 11, Sunday Telegraph ve Daily Telegraph gazetelerinde de 13 haberde gerçeklerin saptırıldığını ileri sürdü.

İŞTE HABER ÖRNEKLERİ
Raporda yer alan saptırılmış haberlerden bazıları şöyle:

* AB fonları IRA'nın silah depolarını inşa etmek için kullanılıyor.

* Avrupa standartlarına uymayan umumi helalar kapatılacak.

* İngiltere Avrupa'nın süper devleti olacak.

* Elektrikli cihazlardan, emeklilik maaşlarına kadar her şey, Avrupa standardına göre yeniden yapılandırılacak.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır