kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cinayetin faili anne mi?
4 yıl önce öldürülen çocuk güzellik kraliçesi JonBenet'in davasına bakan dedektiflerden biri "Katil anne" diyor.

AMERİKAN adli tarihinde gündemi en çok meşgul eden davalardan biri olan JonBenet Ramsey cinayeti, tam 4 yıldır çözülemedi. Önce şüpheler ailenin küçük oğlu üzerinde yoğunlaştı. Geçtiğimiz günlerde ise soruşturmayı yürüten dedektiflerden Steve Thomas, cinayeti anne Patsy Ramsey'in işlediğini iddia etti. Bu sonuca ulaşırken elde ettiği verileri, siyasi çıkarlarını önde tutan Bölge Savcısı'na kabul ettiremediği için davayı bıraktığını söyleyen Thomas, "JonBenet" adlı 360 sayfalık kitabında cinayeti ayrıntılarıyla anlattı.

ALTINA KAÇIRINCA KIZDI
THOMAS'A göre, Noel gecesi anne Patsy, kızını yeni elbisesini giymesi için odasına gönderdi. Bir süre sonra yukarı çıktığında kızının yatağını ıslattığını gördü. Bunun üzerine çok sinirlenip uzun bir yağlıboya fırçası ile kızına vurmaya başladı. Küçük kız, fırçayı mahrem yerine sokmaya çalışan annesinden kaçarken banyoya girdi. Bu sırada ayağı kaydı ve başını küvetin kenarına çarptı. Kızının öldüğünü farkeden anne, bir fidye mektubu yazdı ve polise kızının kaçırıldığını söyledi.

'BABA HER ŞEYİ BİLİYOR'
BU iddialarını otopsi raporuna dayandıran Steve Thomas, "Küçük kızın vajinasında bulunan boya ve fırça parçaları ile kafasındaki darbe izi her şeyi kanıtlıyor. Ayrıca 73 şüphelinin el yazısı incelendi. Fidye mektubundaki yazıya uyan tek yazı Patsy Ramsey'inkiydi" diyor. 590 tanıkla tek tek görüşen Thomas, iddialarını daha da ileri götürüp babanın da durumu bildiğini, ancak ailesinden ikinci bir kişiyi kaybetmemek için sustuğunu ifade ediyor.

Bodrumda bulundu
26 Aralık 1996'da anne Patsy Ramsey, kızının kaçırıldığını ve kendilerinden fidye istendiğini söyledi. Bu açıklamadan 8 saat sonra eşi John, evin bodrumunda JonBenet'in cesedini buldu. Baba Ramsey, cesedi yukarı çıkardıktan sonra polisi aradı. Bu nedenle deliller "yanlışlıkla" yok oldu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürülen JonBenet'ı, ailesinden birinin öldürdüğüne inanılıyor.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır