kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kuşburnu marmeladı
MALZEMESİ
* 2 kg. kuşburnu meyvası
* 2 kg. su
* 1 kg. şeker

HAZIRLANIŞI:
Kuşburnu meyvelerini yıkayıp saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyun, üzerine su ilave edip kaynatın. Meyvalar iyice yumuşayınca ateşten alın. Çok ince delikli bir kevgirden geçirin. Kalan posayı biraz suyla karıştırıp tekrar kevgirden geçirin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın, zira elde edeceğiniz kuşburnu özü çok az kalacaktır. Kevgirden geçirme işlemi bittiğinde kuşburnu özüne şekeri ilave edin ve reçel tenceresinde ağır ağır karıştırarak koyulaştırın. Bu marmelat, yapımı oldukça kolay olmakla birlikte kıvam konusunda biraz dikkat gerektirir. Soğuduktan sonra marmeladın daha da koyu bir kıvam alacağını unutmayın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır