|
Kuşburnu marmeladı
MALZEMESİ
* 2 kg. kuşburnu meyvası
* 2 kg. su
* 1 kg. şeker
|
HAZIRLANIŞI:
Kuşburnu meyvelerini yıkayıp saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyun, üzerine su ilave edip kaynatın. Meyvalar iyice yumuşayınca ateşten alın. Çok ince delikli bir kevgirden geçirin. Kalan posayı biraz suyla karıştırıp tekrar kevgirden geçirin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın, zira elde edeceğiniz kuşburnu özü çok az kalacaktır. Kevgirden geçirme işlemi bittiğinde kuşburnu özüne şekeri ilave edin ve reçel tenceresinde ağır ağır karıştırarak koyulaştırın. Bu marmelat, yapımı oldukça kolay olmakla birlikte kıvam konusunda biraz dikkat gerektirir. Soğuduktan sonra marmeladın daha da koyu bir kıvam alacağını unutmayın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|