kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Sıra geldi ek ders ücretlerine

Öğretmenlerle ve onların dertleriyle galiba benden başka ilgilenen yok... Çocukluğumda onlardan çok dayak yediğimden midir nedir, aramızdaki bağ bir türlü kopmuyor, kopmadı ve galiba kopmayacak da... İyisiyle, kötüsüyle ülkeye, bu vatanın gençlerine feyiz veriyorlar, yetiştiriyorlar, yetiştiremeseler bile insanlarımızın belirli bir seviyeye gelmeleri için çaba gösteriyorlar.

Öğretmenlerimiz gerçektenden de unutulmaması gereken, kulak ardı edilmemesi gereken insanlarımızdır. Düşünün bir defa, bir anne, baba bile kendi çocuğuna evinde bakarken sinirlenip, ne hallere girer. Ya öğretmenler, her sene en az 50 tane huyu, suyu birbirlerine benzemeyen çocuklarla cebelleşir, dururlar. Görevleri onları hem eğitmek, hem de öğretmektir. Düşünün bir sınıfta ayrı ayrı akıllara sahip en az 50 çocuğu bir çizgide tutacaksın, sonra da onların akıllarına bilgi yerleştireceksin. Söyleyin bunu kim yapabilir?... Tabii ki ancak öğretmenler... Onların yüreklerinde olağanüstü bir özveri, sabır ve inanç vardır.

İşte bu bahsettiğim öğretmenlerimize arada bir ek ders ücreti ödenir. Bu ödenen ücretler onların emeğine karşılıktır ve analarının ak sütü gibi helal paradır. Ama bizim Milli Eğitimdeki yöneticilerimiz bu ödemeyi bile zamanında yapamaktadır. Buyrun size bir misal; 1 Şubat tarihinde ödenmesi gereken ek ders ücretleri, Mal Müdürlüklerine henüz emir gelmediğinden tüm Türkiye çapında ödenememiştir. Sayıları 550 bini bulan öğretmenlerin ellerine bu para yarı yıl tatilinde bile geçmediyse ne zaman geçecek?... Bunlar yarı yıl tatilinde eşlerinden, dostlarından borç alarak bir yerlere gidip, dinlenmeye çalıştılar. Ama şimdi borçlarını ödeyemiyorlar. Benim bildiğim devlette devamlılık vardır ve ülkenin dört bir yanında çalışan öğretmenler bunu aynı anda almalıdır. Bu paralar bile parçık-pürçük veriliyorsa yazıklar olsun yöneticilerimize!...

İnternet şikayetleri...
Daha öncede söylediğim gibi, çağın yaşamına ayak uydurmak zorunda olduğumuzdan bu çağın iletişim araçlarını da kullanıyoruz. Daha doğrusu kullanmak mecburiyetindeyiz. İşte bu teknoloji patlaması ile birlikte başka patlamalar da oluyor. Bu işle uğraşanlardan bir kısmı yanlış yollara sapıyor. Günün modası olan ileşitim ve bilişim araçlarını satarken kasti hatalar yapıyorlar. Tabii ki bazıları işin acamiliğinden yanlış yola sürükleniyorlar. Ama bir kısmı da var ki, kendisini kurnaz sayıyor.

Bunlardan bir tanesine değinmek istiyorum. Superonline adlı şirketin yetkilileri, Kenan Serhan Akalın isimli vatandaş size abone olmuş. Ne var ki, muhtemelen para hırsından dolayı kendisine yeterli alt yapıyı sağlayamıyorsunuz. Şöyle ki; okuyucum Kenan hiçbir akşam internete, Superonline üzerinden 30 dakikadan az bir zamanda bağlanamıyor. Aylık ücretlerini ödediği halde gerekli hizmeti alamıyor. Şimdilik bu size bir ihtar olsun, problemi halledemediğiniz taktirde yaptıklarınızı daha detaylı bir şekilde deşifre edeceğim.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır