kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çin Böreği
Malzemesi
*300gr. un
*Yarım çay kaşığı tuz
*2 bardak su
*500 gr. soyu filizi
*100 gr. ince kıyılmış havuç
*100 gr. ince kıyılmış kuru Çin mantarı
*200 gr. dana kıyması
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Yarım bardak sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve suyu boza kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Teflon tavayı çok az yağ ile yağlayın, elde ettiğiniz boza kıvamındaki malzemeyi ince bir krep elde edecek şekilde, tavanın içine döküp yayarak, hafif ateşte pişirin. İçinin hazırlanması için derin bir tavaya su ile yağ koyun ve kıymayı ekleyerek pişirin. Sonra diğer malzemeleri ilave edin ve bir dakika daha pişirin. Pişen malzemeyi bir süzgece koyup süzün. Soğuması için bir kenarda bekletin. Karışımı soğuduktan sonra kreplere koyup sarın ve derin bir tavada, kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır