kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Aziz Yıldırım'a

Aziz Yıldırım'ı tebrik etmek gerekir. Bu kadar kötü bir takımın başkanı olarak büyük farkla tekrar seçilerek, gerçekten tebriği haketti. Yönetimde tanıdığım isimler var. Zaten oraya herkes F.Bahçe'ye faydalı olmak için geliyor. Ama daha çok kendilerine faydaları oluyor. İnşallah bu kez bu değişir.

Yıldırım "Hatalar yaptım ama değiştim" diyor. Hiçbir camia başkanına "Bir hata daha yap" diye bir şans daha vermez. Ama bu camia verdi. Camia bu kararıyla iki telkinde bulunuyor, "Biz sana inanıyoruz, hatalarını düzelt" diyor. "Desteğimiz arkanda" diyor. Kongreden çıkan sonuç bu!

Burada problem "Aziz Yıldırım değişti mi, değişmedi mi?" Değiştiyse çok faydalı olur. Önceden yazdığım gibi; o da TV'de ikide-bir söylüyor, "Barnabeu gibi başkan" olur. Ama o zaman "İleriye bir değil iki, ortanın sağına da bir futbolcu alman şart" demiştim. Fener Ogün, Abdullah, Alpay ve Sergen gibi iyi adamlar aldı. Sonra Sergen gönderildi. Yıldırım'ın kendi hisleriyle, egosuyla hareket etmemesi lazım. O iyileri yaptı, ama sonradan kesti.

Tesisler lazımdır, ama kulüpte tesis de vardı. Samandıra Ali Şen döneminde başlamış, Yıldırım döneminde tamamlanmış. Hoş, davet edilmedim, görmedim ama... Herkes fevkalede methediyor... Ama tesis oynamıyor ki sahaya çıkıp. Kimse kulüpleri tesisleriyle anmıyor. Takımın aldığı sonuçlarla anıyor. Eğer güçlü bir takım kurarlarsa, bu halden rahatsız olan seyirci yeniden tribünleri doldurur. F.Bahçe alışık olmadığı tarzda oynayarak, neticeler alıyor, bundan taraftar büyük rahatsızlık duyuyor.

Kimleri dinlemeli?
Şimdi Yıldırım'ın elinde iki güç var. Biri Şadan Kalkavan, futbolda tecrübeli. Diğeri de Selim Soydan. Selim hangi futbolcunun F.Bahçe'ye uyacağını biliyor. Hem de zeki... Eğer Yıldırım onu dinlerse, (genelde bugüne kadar doğru kişileri dinlediği görülmedi), F.Bahçe'nin özlediği başkan olur. Gene eskisi gibi kafasına göre davranırsa; bilgisiz ve yanlış kişilerin sözleriyle hareket ederse, o zaman her şey daha kötüye gider.

Takım üzerinde otorite kuracak, sevgi-saygı oluşturacak insanlar var yönetimde. Yıldırım'ın ifadesine göre mali durum da güçlü. Yıldırım temlikler koyuyor bazen ama parayı veriyor. Bu büyük bir güçtür, hem de rakipleri parasızlıktan kıvranırken... Söylediğim gibi eğer bu oyuncu seçim işini Soydan gibi uzmanlara, Kalkavan gibi tecrübelilere bırakırsa, bunun meyvesini hem F.Bahçe yer, hem de Aziz Yıldırım.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır