kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kraliçe'yi zehirlerim" diyen aşçı işten kovuldu
İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i isterse çok rahat zehirleyebileceğini söyleyen aşçı Monica Traub, saray güvenliğini alarma geçirdi

Sandringham Sarayı'nda sos kunusunda uzman stajyer olarak çalışan 46 yaşındaki Monica Traub, Kraliçe'nin yemeklerinin lezzetli soslarını hazırlıyordu. Mutfakta yine değişik soslarından hazırladığı bir gün, diğer ahçılara, "Kraliçe'yi çok rahat zehirleyebilecek bir konumdayım" dedi. İlk başta herkes bunun bir şaka olduğunu düşündü. Ancak olaydan birkaç gün sonra aynı sözleri tekrarlayan ve nereden siyanür alabileceğini soran Traub, ortalığı karıştırdı. Sarayın güvenlik birimlerine bildirilen sos uzmanı Traub, olay sonrası derhal işten çıkarıldı. Saray sözcüsü, Traub'un böyle bir eyleme kalkışmasa bile yapabileceğini söylemesinin de suç olduğunu söyledi.

AZ KALMIŞTI...
Kendisine 100 sterlin ödendikten sonra işten kovulan kadının derhal Sandringham kentini terk etmesi de söylendi. Daha ciddi soruşturma açılmasını istemeyen saray güvenlikçileri, Traub'un sarayda çalışmaya başlamadan önce yaşadığı Londra'ya dönmesini söyledi.

Eğer Traub başarılı olsaydı, Kraliçe Elizabeth, zehirli sos bulunan yemeğini yedikten birkaç dakika sonra ölecekti. Siyanür zehirlenmesine maruz kalan kişilerde önce şiddetli baş ağrısı başlıyor. Daha sonra kalp atışları yavaşlıyor ve kasılmalar artıyor. Kana karışan siyanür birkaç dakika içinde öldürüyor.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır