kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtfaiyecilerden korkunç itiraf!
İSTANBUL İtfaiye Memurları Derneği Başkanı Mustafa Bal, İtfaiye teşkilatının araç-gereç ve personel açısından çok yetersiz olduğunu hatırlattı; "Bizim asli görevimiz önce kurtarmak sonra da söndürmektir.

Ancak İstanbul'da bugün bir deprem olsa, bu şartlarda bırakın kurtarmayı, çıkacak yangınları dahi söndüremeyiz" itirafında bulundu.

İstanbul'la aynı nüfusa sahip Tokyo'da 18 bin itfaiyeci, 1600 itfaiye aracı ve 289 istasyon bulunduğunu söyleyen Bal, "İstanbul'da ise 2 bin itfaiyeci, 250 itfaye aracı ve 35 istasyon var" dedi ve ekledi: "İtfaiyenini Batı standartlarında bir statüye kavuşturulması, yeterli oranda araç-gereç ve personel takviyesi yapılması şart. Eksiklikler mutlaka giderilmeli" diye konuştu. Bal uyarılarını şöyle noktaladı: "İtfaiyecillik dünyada meslek olarak kabul ediliyor ve özel bir statüyle çalışıyor. Biz ise bir kısmımız 1475 sayılı iş kanuna, bir kısmımız da 657 sayılı devlet memuru kanuna tabii olarak çalışıyoruz. Şartlarımız iyileştirilmezse olacak bir depremden sonra yaşanacaklar için kimse bizi suçlamasın."

NEJDET ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır