kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hizbullah'a yeni imaj!
HİZBULLAH'IN karargahı olan İstanbul Beykoz'daki lüks villada sağ olarak yakalanan Hizbullah örgütünün sözde askeri ve siyasi kanat sorumlsu Edip Gümüş, götürüldüğü Diyarbakır'da imaj değiştirdi. Diyarbakır DGM tarafından tutuklandıktan sonra fikri değişiklik içinde olduğunu belirterek İtirafçılık Yasası'ndan faydalanmak için dilekçe veren Gümüş, bu arada görüntüsünü de değiştirdi. Saç ve sakal tıraşı olan Gümüş, takım elbise giydi ve kravat taktı. Yurt içi eylemlerinin yanısıra yurt dışı bağlantıları hakkında da önemli bilgiler veren Gümüş, örgütün 2000 yılının yaz aylarında 'cihat' ilan edeceğini itiraf etmişti.

Evcil'in koğuşundan 2 bin dolar çıktı
KARTAL Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Erol Evcil'in koğuşunun gazetelerde çıkan haberlerden sonra arandığını belirterek, "Erol Evcil'in odasında 110 bin dolar değil, 110 milyon lira ve 2 bin dolar ele geçirildi" dedi. Boyrazoğlu, basına bilgi verilmesiyle ilgili olarak bugüne kadar personel hakkında birçok idari ve adli soruşturma başlattıklarını ifade ederek, bu konuyla ilgili de soruşturma açıldığını ifade etti.

7'li sivil inisiyatif dağılma noktasında
HAK-İŞ, TOBB, TİSK, TESK, TZOB, Türk-İş ve DİSK'ten oluşan 7'li sivil inisiyatif bloku dağılma noktasına geldi. DİSK, inisiyatiften ayrıldığını açıkladı. Türk-İş ve TZOB, inisiyatifin dün Başbakan Ecevit ile yaptığı görüşmeye katılmadı. Hak-İş Başkanı Salim Uslu, "Sağlık nedeni gerekçe göstererek katılınmayan bir toplantının ardından bildiri yayınlanmasını çok doğru bulmuyorum" dedi.

Erhan SEVEN

İnternetten pasaport verilecek
İSTANBUL Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, vatandaşların, internet üzerinden pasaport başvurusu yapabileceğini söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet adresi olan http://iem.gov.tr sayfasından on-line yoluyla başvuru yapılabileceğini bildiren Özdemir, İstanbul nüfusuna kayıtlı olanların 2 günde, diğer illere kayıtlı olanların ise 4 günde tüm işlemlerinin bitirileceğini bildirdi.

Hitler'in notları açık artırmada
ADOLF Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcından kısa bir süre önce Alman Federal Meclisi Reichstag'ta yaptığı konuşmanın el yazması notları, 2 Mart'ta İngiltere'de açık artırmayla satılacak. Hitler tarafından 30 Ocak 1939'da okunduğu kaydedilen notların 16-24 bin euro değerinde olduğu tahmin ediliyor. Sonunda kişisel bir mührün de bulunduğu notlar, birkaç sayfadan oluşuyor. Hitler'in notlarını satışa çıkaran Ronald Mason'ın, bu değerli el yazılarını sadece 1 paket sigara karşılığında aldığı söyleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır