kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FENER'de flaş gazeteci dönemi
Ünlü medya mensuplarının kapıştığı Fenerbahçe Kongresi'nde Uğur Dündar, Kanal D Genel Müdürü Faruk Bayhan'ı yendi

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığıyla sonuçlanan pazar günkü kongre, başka bir özelliğiyle de dikkatleri üstüne topladı. Bugüne kadar kendileri Fenerbahçe'yi haber yapan, yaptıran ünlü medya mensupları, bu defa yönetime aday olarak kendileri habere konu oldular.

En büyük sürprizi Arena programının Genel Yayın Müdürü ve Kanal D'nin ağır topu Uğur Dündar yaptı. Son dakikaya kadar Dündar'ın Aziz Yıldırım'ın listesine gireceğinden kimsenin haberi yoktu. Yıldırım, cumartesi gecesi 23:30'da Dündar'ı yönetime girmesi için ikna etti. Dündar'ın uzun süre buna direnmesinin iki sebebi vardı: Birincisi, Yıldırım'ın rakibi Vefa Küçük, Vefa Lisesi'nden sıra arkadaşıydı. Küçük ona aynı teklifi yapmış, Dündar kibar bir dille işlerinin yoğunluğunu göstererek reddetmişti.

MÜDÜRÜNE RAKİP OLDU
Yıllardır omuz omuza çalıştığı bir başka TV'ci, arkadaşı, Kanal D Genel Müdürü Faruk Bayhan da rakip listeden, yani Vefa Küçük'ün listesinden seçime girmişti. Pazar günü saat 10:00'da oy kullanmak için İstek Vakfı'na giden Fenerli delegeler, Uğur Dündar sürpriziyle karşılaştılar. Sınıf arkadaşını son dakika çalımıyla yönetime almak, Vefa Küçük'e de psikolojik anlamda vurulan en büyük darbeydi. Delegelerden tam 2 bin 629 oy toplayan Dündar'ın (Aziz Yıldırım'dan 28 oy az) aktif görev yapması beklenmiyor. Dündar'ın neler yapacağını zaman belirleyecek.

Kanal D Genel Müdürü Bayhan (1925 oy), Küçük'ün ağır toplarından biriydi. Ama seçimi kaybetti. ATV Genel Müdürü Fatih Ediboğlu (1923 oy) ise Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuş fanatik bir Fenerbahçeli'ydi. O da Vefa Küçük'ün listesinden seçime girdi. Küçük'ün listesi aslında televizyoncularla doluydu. Star TV mali işler koordinatörü Sedat Hayran'ı (1921 oy) da listesine dahil eden Vefa Küçük, anlaşılan bu seçimde medya yıldızlarıyla beklediği etkiyi sağlayamadı.

YILLARDIR BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR
KanaL D televizyonunun ağır toplarından, Arena Programı'nın yapımcısı ve sunucusu Uğur Dündar'ın Vefa Lisesi'nden okul arkadaşı (hatta aynı sırada oturmuşlardı) Vefa Küçük'ün listesinden aday olması normaldi. Ayrıca TV'nin genel müdürü, arkadaşı Faruk Bayhan (solda) da yine Küçük'ün listede yer alıyordu. Böyle bir durumda Dündar'ın da Vafa Küçük'ün listesinde yer alması ya da tarafsız kalması normaldı. Ancak Uğur Dündar son anda fikrini değiştirdi ve mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın listesini tercih etti ve maçı kazandı. Eski bir sporcu olan Uğur Dündar şimdilik aktif görev almayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır