kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orhan Pamuk Diyarbakır'dan üzgün döndü
Pamuk, tarihi surları gezdi ciğer kebabı yedi, korsan kitapçılara söylendi! Ancak panel kötü bir güne rastlayınca gezi buruk geçti

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak davet edilen ünlü yazar Orhan Pamuk, hafta sonunu 9 yıl aradan sonra gittiği Diyarbakır'da geçirdi. Pamuk, panelden kalan zamanını Belediye görevlileriyle şehir turu yaparak değerlendirdi. Tarihi Diyarbakır surlarını dolaşan Pamuk, sokaktaki bazı insanların kendisini tanıması karşısında duygulandı. Ünlü yazar, bir ara kaldırım kitapçılarındaki kitaplara baktı. Burada kendisine ait kitapların korsan olarak satıldığını görünce ise, Belediye görevlilerine, "Niye bu tür korsan satışlara müsamaha gösteriyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Orhan Pamuk, şehri dolaştıktan sonra, ünlü Diyarbakır ciğer kebabını yemek için ocakbaşına gitmeyi de ihmal etmedi.

Pamuk için gezinin en kötü yanı ise, davetlisi olduğu Büyükşehir Belediyesi'nin HADEP'li Başkanı Feridun Çelik'in gözaltına alınması oldu. Bu nedenle panelin yapıldığı Belediye Tiyatro Salonu'nda adeta buz gibi hava esti. Burada konuşan Pamuk, "Diyarbakır'a ikinci gelişim. İmza ve söyleşi için geldim. Ben siyasete karışmak istemiyorum. Konuşma için belki iyi bir gün seçmedik. Bir söyleşi için bu kadar güvenlik önlemi ve itiş kalkış beni üzdü" dedi.

Gürsel ESER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır