kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Fethullah Gülen Hizbullah'tan daha tehlikeli'
Dinin siyasete karıştırılmasını eleştiren Emekli Oramiral Güven Erkaya, "Türkiye Cumhuriyeti için büyük tehlike olarak Fethullah Gülen'i görüyorum" dedi

DİN ve siyaset ilişkisinin tartışıldığı Politikanın Nabzı adlı programa katılan emekli Oramiral Güven Erkaya, Fethullah Gülen'i Hizbullah'tan daha büyük bir tehlike olarak nitelendirdi.

Hizbullah'ın foyasının ortaya çıkardığını belirten Erkaya, "İleriye baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti için büyük tehlike olarak Fethullah Gülen'i görüyorum" dedi.

Gülen'in, kendi siyasi iktidarını kurma yolunda ilerlediğini ifade eden Erkaya, "Gülen'le ilgili kasetler yayınlandı. Kendileri tarafından da itiraflar edildi. MiT'in elinde Fethullah Gülen'le ilgili başka kasetler de var. Buna karşın Gülen'in yaptıkları destekleniyor gibi bir çaba var. Sayın Cumhurbaşkanı, Gülen'den ödül alıyor. Gülen'in okullarının ne kadar başarılı olduğu yolunda izlenimler yaratılıyor. 5 yıl içindeki hedefleri, 50 üniversite 500 özel okul kurmak. Bu paralar nereden geliyor?" dedi.

'BİZ UYARDIK'
Dinin siyasete alet edildiğini belirten Erkaya, "28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu, PKK terörü ve irtica konusunda istihbarat topladı. Refah Partisi, dini siyasete alet etti. Başbakanlık'ta tarikat yemekleri verildi. Biz, irticanın gelişi konusunda gerekli uyarımızı yaptık" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır