kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İç borç stoku 24 katrilyon
OCAK ayı sonunda iç borç stoku 24 katrilyon 187 trilyon liraya yükseldi. Geçen yılın sonunda 22.9 katrilyon lira seviyesindeki stok, bir ayda yüzde 5 arttı. Dolar bazında tutar 42.7 milyara yükseldi. Hazine'den yaplan açıklamaya göre Ocak sonu itibariyle stokun 22.1 katrilyonu tahvil, 2 katrilyonu da bonodan oluşuyor. Hazine Ocak sonunda garantili tahvil tutarının da 85 trilyon lira olduğunu açıkladı. Bu tutar 1999 sonunda 84.9 trilyon liraydı.

Mortgage büyüteç altında
ABD ve Avrupa'da milyar dolarlık büyüklüklere ulaşarak binlerce insanı ev sahibi yapan Mortgage sistemini Türkiye'ye ilk tanıtan isim olan Victor Politis bugün ikinci kez Türkiye'de olacak. Politis'in şirketi PRI ile Türel-Türel ortaklığıyla düzenlenen ve SABAH'ın sponsorluğunu yaptığı "Emlak Sektöründe Yeni Boyutlar-II" konferansına CNN Business News'un finans editörü Myron Kandel de konuşmacı olarak katılacak. Hilton Oteli Balo Salonu'nda düzenlenecek toplantı saat 10.00'da başlayacak.

Sigortada dev evlilik
İNGİLİZ Sigorta Şirketleri Norwich Union ile CGU PLC birleşerek 19 milyar sterlin (30 milyar dolar) değerinde ve Avrupa'nın en büyük sigorta şirketlerinden birini oluşturmayı planladıklarını açıkladılar. Bütün hisseleri kapsayan "Eşitler Birleşmesi" anlaşmasına, İngiltere'nin en büyük, Avrupa'nın ise en büyük beş sigorta şirketinden birini meydana getirecek ancak yaklaşık 5 bin kişinin işini kaybetmesine neden olacak.

Muhabbet Kart mesaj gönderiyor
Muhabbet Kart aboneleri artık kısa mesaj gönderebilecek. A-Tel'in ön ödemeli cep telefonu hizmeti olan Muhabbet kart aboneleri, telefonlarının mönüsünü takip ederek Turkcell'in bu servisinden yararlanabilecek. Cep telefonlarının marka ve modeli uygun olan Muhabbet Kart aboneleri de böylece daha kolay ve eğlenceli şekilde iletişimde bulunacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır