kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adım BMW, Z8 BMW
LOS ANGELES- BMW'nin Nisan sonunda satışa sunacağı spor Z8 modelinin basına tanıtımı A.B.D.'nin Los Angeles kentinde yapıldı.

Z8, son James Bond filmi "Dünya Yetmez" de Pierce Brosnan'ın kullandığı spor BMW. Güneşli bir Los Angeles gününde, siyah bir BMW Z8'in üzerini açıp, kontak anahtarını çevirip, kentin en ünlü caddeleri Sunset ve Hollywood Bulvarları'nda, Beverly Hills'deki zengin ve ünlülerin malikhaneleri arasında dolaşmanın zevki insana ayrıcalık duygusu veriyor.

EL YAPIMI MODEL
BMW Z8'in tasarımcısı Henrik Fisher, Los Angeles'deki Designworks isimli atölyede basına bu yeni modeli tanıttı ve teknik özelliklerini anlattı. Z8'i, 1955 de dünya piyasalarına sunulan ve sadece 252 adet imal edilen BMW 507'den esinlenerek dizayn ettiğini ancak arabanın ön ve arkasını tamamen değiştirdiğini söyledi. Z8, 4.40 metre uzunluğunda, 1.83 metre genişliğinde ve 1.31 metre yüksekliğinde 18 inch geniş tekerlekli, alüminyum uzay kafesi gövdeli, burkulmaya karşı güvenli iki kişilik, üstü açılır, el yapımı bir araba.

Z8'in iç tasarımı ise hem klasik hem de göz alıcı. Diğer BMW'lerden farklı bir yaklaşımla kontrol panelindeki göstergeler, direksiyonun hemen arkasında değil, sağında, ön konsolün tam ortasında yer alıyor. BMW Z8, 400 beygirlik motor gücü, 5 litre V8 motor hacmi ve 3800d/dak. Saatte 100 km sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor, 100 km hızla giderken de 2.5 saniyede durabiliyor.

BMW'nin Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv'in Pazarlama Delegesi Gürkan Erol, Türkiye'de lüks spor otomobillerin pazar hacminin yılda 50 adet olduğunu ve Borusan'ın da bu pazardan yüzde 10'luk bir pay beklediğini söyledi. Erol, Z8'lerin Türkiye'de de Mayıs'ta yaklaşık 300 bin Mark'la satılacağını ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır