kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hisselerin kara günü
Tüm dünya borsalarının yüksek oranda değer kaybettiği gün, İMKB de 14.569 puana indi

İstanbul Borsası bir aydır devam eden düşüş günlerine dün yenisini ekledi. Borsanın yüzde 5.17'lik değer kaybına uğradığı gün, endeks 14.569 puana indi. İMKB, 374 trilyonluk işlem hacmiyle dolar bazında 2.58 cente düştü.

Satışlardan yeni halka arz hisseleri de nasibini aldı. 53 binden satılan Yazıcılar 48 bin liraya kadar indi.

Borsa için yapılan yorum şöyle: "Büyük oyuncular endeks 20 bin civarında tepe noktasındayken piyasadan çıktılar. Alıcılar da yeni giriş yapan küçükler oldu. Şimdi türlü bahaneler kullanılıp endeksi biraz daha düşürmeye çalışıyorlar. Küçüklerin ellerinden ucuz fiyata hisseleri toplayıp piyasayı yeniden yükseltecekler."

Borsacılar piyasanın üzerinde baskı yaratan faktörler olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, özelleştirmedeki adımları ve enflasyonu sayıyorlar. Gerçek yabancı yatırımcıların da bu gelişmelerde netlik kazanılmadan gelmeyeceği tahmin ediliyor.

New York'tan Tokyo'ya hızlı düşüş
ABD Merkez Bankası Başkanı Greenspan'in ekonomi soğutuluncaya kadar faiz artırımına devam edilebileceği yönünde sinyal vermesi, dünya borsalarının dengesini bozdu. Cuma günü New York Borsası'nda yaşanan yüzde 2.81'lik düşüşün ardından dün tüm piyasalar başaşağı indi. Bu arada IMF Başkan Vekili Stanley Fischer ABD'nin bütçe ve para politikaları aracılığıyla Wall Street'teki büyük bir düşüşün altından kalkabileceğini söyledi. Dünya ekonomisinin lokomotifi konumundaki ABD'nin hisse senedi fiyatlarındaki hızlı inişi piyasaların kronik korkusu haline gelmiş durumda.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır