kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lacoste'dan sonra sıra Swatch'da
Lacoste'un Türkiye Distribütörü Eren Holding, ünlü saat markası Swatch için zincir mağazalar açacak

Fransızlar'In ünlü giyim markası Lacoste'un Türkiye Distribütörü olan Eren Holding, uluslararası markalarına bir yenisini daha katıyor. İsviçreli saat üreticisi Swatch, bundan böyle Eren Holding'e bağlı olarak Türkiye'de yerini alacak. Swatch eskiden Türkiye'ye Erksan şirketi tarafından getiriliyordu.

Lacoste'da olduğu gibi Swatch saatleri için ilk etapta 10 mağaza açmayı düşündüklerini söyleyen Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, perakende sektöründe Lacoste ile kazandıkları başarıyı Swatch saatleri ile sürdürmeyi istediklerini ifade etti. Grup, Swatch mağazaları açmak için İstanbul, Ankara ve İzmir'i düşünüyor. Bundan sonra Antalya, Bursa, Mersin gibi diğer büyük şehirlerde mağazalar açılacak.

SATIŞLAR ARTTI
Lacoste'da ilk 2 ayın çok iyi geçtiğini de dile getiren Eren, bu dönemde satışlarda yüzde 35'lik artış olduğunu belirtti. Şu anda Lacoste'un yurt çapında 22 adet mağazası bulunuyor.

Swatch'ın Türkiye'de yaşadığı kötü tecrübeyi silmek istediğini söyleyen Ahmet Eren, bunun için İsviçreli şirketin 11 aday arasından kendilerini seçtiklerini, Lacoste tecrübesinin ve finansal gücün bu seçimde büyük rol oynadığını dile getirdi. Eren, üç yıl içinde saat konusunda satış hacimlerini 20-30 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

YENİ KUŞAĞA İŞ ALANI
Tekstildeki başarıya rağmen başka alanlara girmek ihtiyacını hissettiklerini ifade eden Eren şunları söyledi: "Bizden sonra yeni bir kuşak yetişiyor. Onlara yeni iş alanları açmamız lazım. Hepimiz aynı işin başına toplanırsak olmaz. Ayrıca tüm yumurtaları aynı sepete koymak istemiyoruz. Türkiye gibi zaman zaman bazı sektörlerde sıkıntı yaşayan ülkelerde, iş kollarını dağıtmak bize daha akıllıca geliyor. Kimi ekonomistler fazla dağılmamak gerektiğini düşünse de işi iyi yaptıktan sonra biz bu fikre katılmıyoruz."

Bugün Eren Holding'in ilk gözağrısı Eros kadın ve erkek iç çamaşırlarının yüzde 90'ı Amerika'ya ihraç ediliyor. Holding bünyesinde konfeksiyonun yanı sıra örme-boyama, iplik, çimento, hazır beton, oluklu mukavva, atık kağıt toplama, enerji üretimini içeren şirketler bulunuyor. Eren Holding, geçtiğimiz yıl 30 milyon dolar civarında olan ihracatını bu yıl 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır