kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dahi korsan Kemal
Dünyanın en büyük 6 internet sitesini felç eden programın mucidi 21 yaşındaki Kemal'e FBI, İsrail ve Deutsche Bank'dan iş teklifi yağıyor

FRANKFURT/HANNOVER- Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan ve sanal alemin en büyük isimlerinden biri olan 21 yaşındaki Kemal Akman, başta ABD olmak üzere, dünyanın hemen bütün büyük şirketlerini ve gizli haber alma örgütlerini peşinde koşturuyor.

Bugüne kadar sanal alemin en çok ziyaret edilen bilgisayar sitesi Yahoo, Amazon.com, CNN gibi dünyanın en büyük 6 internet sitesini felç eden programı yazan genç Türk, zararın milyonlarca ABD dolarına ulaşmasından kendisini sorumlu tutmadığını söyledi.

Korsanların kullandığı "Mixter" isimli programın mucidi Kemal, internete saldırı düzenlemesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Ben sadece yazdığım programla, internetin zayıf taraflarını göstermek istedim" dedi. Almanya'nın haftalık dergilerinden Focus'a demeç veren genç Türk mucit, "Eğer bu programı ben açıklamasam, bu başkalarının eline geçer ve onlar da bunu kötüye kullanabilirdi" ifadesini kullandı.

FBI'I KENDİ ARADI
İnternetin çökmesinden iki gün sonra FBI'a e-mail gönderip, durumu anlattığını söyleyen Kemal, "İki gün sonra bana, 'biz seni buluruz' cevabını verdiler. Alman Kriminal Dairesi (BKA) de, hakkımda herhangi bir araştırma yapılmadığını bildirdi" dedi.

İnsanlarla bilgisayar üzerinden iletişim kurmayı yeğlediğini kaydeden Kemal, iş için İsrail'e gittiğini, ancak orada nerede çalışacağını söylemek istemediğini belirtti.

Evlerinin basın mensuplarınca abluka altına alınmasından rahatsız olduğunu ifade eden bilgisayar kurdu Türk, bunun kendisini strese soktuğunu da kaydetti. Felsefe ile uğraştığını, bilgisayarı bir hobi olarak görmediğini anlatan Kemal, "Bilgisayarımı 900 marka imal ettim. Öyle çok üstün ve çok hızlı değil. Günde 12 saat internette sörf yapıyorum. Kitap okuyorum. Tabii ki bilgisayar ve programları üzerine. Lisede çok başarılı da değildim. Ama kötü de değildim" diye konuştu.

'BİLGİSAYAR DAHİSİ DEĞİLİM'
Kemal Akman, internet aracılığıyla edindiği arkadaşlarıyla satranç oynadığını belirterek, "Onlarla bilgisayar üzerinden satranç oynamak güzel oluyor. Bilgi alışverişinde de bulunuyorum. Üç yıldır bilgisayar kullanıyorum. Ben bilgisayar dahisi değilim. Ancak yeterli tecrübem var. Gelecekte kendi bilgisayar güvenlik şirketimi kurmak istiyorum. Bunun için gerekli parayı kazanırım. Çok yeteneklerim olduğunu biliyorum" diyerek, sözlerini tamamladı.

İnternetin en büyük sitelerini dize getiren dahi "hacker" Kemal'in sanal alemde bilgisayar dahisi mi yoksa korsan mı olarak kalacağını zaman gösterecek. Bu arada, Alman haber ajansı DPA ve Hannover'de yayınlanan Neu Presse isimli gazete, Akman'a yaptıkları yayınlarda geniş yer verdi ve korsanlık da olsa büyük başarısı nedeniyle kendisine İsrail ve ABD'den iş teklifi geldiğini duyurdular.

ABD'den Yunanistan'a hacker uyarısı
Amerİka Birleşik Devletleri, son zamanlarda artan hacker olaylarına karşı gereken tedbirleri alıyor. ABD son olarak Yunanistan'ı hacker'lara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. ABD yetkilileri, Arizona'da askeri bilgisayarlara giren üç bilgisayar korsanını tespit etmeleri konusunda uyarı mektubu gönderdi. Üç hacker ayrı şehirlerdeki üniversitelerden Amerikan Ordusu'nun bilgisayarlarına girmeyi başarmışlardı.

Ta Nea gazetesinde yer alan habere göre ABD'li yetkililer üç bilgisayar korsanının isminin bulunmasını, ayrıca bilgisayarlara nasıl girildiğinin de öğrenilmesini istediler. Kasım ayı başlarında ABD Elçiliği tarafından Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda işbirliğinin istendiği, konu üzerinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Annesi kimseyle görüşmüyor
Bİlgİsayar dahisi olarak nitelenen Kemal'in annesi Angelika, oğlunun bilgisayar sabotajcısı olduğu yolundaki haberlerin medyada yeralması üzerine Hannover'deki evine kapandı. Kimseyle görüşmeyen anne, Kemal'in bir bilgisayar dahisi olduğunu basından öğrendiğini yakın dostlarına söylediği öğrenildi.

BABA ONAYLAMIYOR
Kemal'in hukuk profesörü olan babası Sermet Akman ise, İstanbul'da yaşıyor. Sermet Akman, olaylar patlak verince hemen Almanya'daki eski Alman eşini aradığını ve korkularını gidermeye çalıştığını belirtti. Oğlunun böyle bir program ürettiğine inanamadığını söyleyen baba Sermet, "Yaptıklarını onaylamam kesinlikle mümkün değil. Bu bağlamda, kendisine ABD ve İsrail'den gelen iş tekliflerini anlamakta da güçlük çekiyorum" dedi. Profesör baba, oğlu hakkında şunları anlattı: "27 Şubat 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Almanya'da liseyi bitirdi. Mezuniyetinden beri işsiz. Pek arkadaşı yok ve çevresine karşı oldukça mesafeli."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır