kapat

22.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2004'ü unutun
The Newyort Times gazetesine konuşan bir diplomat, Hadep'li başkanların tutuklanmasıyla ilgili olarak "Türkiye kendini ayağından vuruyor" yorumunu yaptı

Amerikan New York Times gazetesi HADEP'li üç Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasının ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme umutlarının azaldığı yorumunu yaptı. Stephen Kinzer imzalı yazıda üç Belediye Başkanı'nın İsveç Dışişleri Bakanı'yla yemek yedikten iki gün sonra gözaltına alındıkları hapishanede karavana yemek zorunda kaldıkları belirtildi.

Kinzer, Aralık ayında Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi resmen aday olarak kabul etmesinin ardından Türk ve Kürt milliyetçilikleri arasındaki çatışmalara bir çözüm bulunabileceği umutlarının arttığını; ancak son birkaç gün içerisinde bu umutların yok olduğunu söyledi.

Ankara'da görev yapan Avrupalı bir büyükelçi "Türkiye kendini ayağından vuruyor. Bu sakin dönemde açılan fırsat penceresini nasıl kullanacağını bilmiyor" açıklamasını yaparken, gazeteye konuşan Avrupalı diplomatlara göre, Başbakan Ecevit'in ihtirasla Türkiye'yi 2004 yılında Avrupa Birliği'ne sokma isteği pek gerçekçi değil. Ve Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri geçen hafta hükümetin, Avrupa Parlamentosu üyelerinin hapisteki Leyla Zana'yı görmesine izin vermemesiyle soğumaya başladı. Gazetenin yorumunda, Başkanların bölgedeki 35'i aşkın Belediye Başkanı'nın liderleri konumunda olduğu ve uluslararası destek kazandıkları belirtilerek şöyle sürdürüldü: Birçok Avrupalı lider HADEP'li belediye başkanlarını şiddete dayalı olmayan siyasi bir Kürt hareketini yapılandırıp yürütecek ideal tipler olarak görüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır