kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İrtemçelik: AB'ye meydan okuyoruz!
İNSAN Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik, AB üyeliği konusunda Türkiye'den istenilen iyi niyetin gösterildiğini, şimdi sıranın AB üyesi ülkelerde olduğunu söyledi. İrtemçelik, "AB'ye meydan okuyoruz" dedi.

Asıl güçlüğün Türkiye'nin AB'ye aday olmasından sonra başlayacağını da söyleyen İrtemçelik, "AB eğer bize adaylık önerecekse gerçek bir adaylık önerecektir. Adaylık statümüzü bu anlayışla kabul edecekse, kendisi de aday ülkelere karşı üstlendiği bütün taahhütleri bize karşı da üstlenecektir. Eğer, AB bunda gecikirse ilişkilerde doku zehirlenmesi olur" dedi.

Bakan İrtemçelik dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Helsinki Zirvesi'yle ilgili soruların yanıtladı. İrtemçelik şunları söyledi: "Biz bireysel olarak bütün adaylardan standart olarak AB'nin beklentilerini kabul ederiz ve karşılarız. Biz eğer üzerimize düşenleri yapmakta gecikirsek, kusurlu hareket edersek zaman kaybederiz. Ama sözünü ettiğim mukavele tek taraflı taahhütler manzumesi değildir. Eğer bize adaylık önerecekse, gerçek bir adaylık önerecektir. Adaylık statümüzü bu anlayışla kabul edecekse, kendisi de aday ülkelere karşı üstlendiği bütün taahhütleri bize karşı da üstlenecektir. AB kendi taahhütlerini yerine getirmekte gecikirse, aksarsa o zaman ilişkilerin bir kısmının zehirleneceğinden, endişe ederim."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır