kapat

11.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


2000'de futbol

Yüzyıl ve binyılın sonuna geldik. Futbolun da sonunun başlangıcına geldik diyebiliriz. Koyu kahverengi deri toplar, yağmurda balçık sahalar, 16 takımlı Dünya Kupası, üç küçücük ülke Şili, İsviçre, İsveç'te bile yapıldı. TV'de futbol programları cumartesi akşamları yarım saatti. TV'de canlı yayın yoktu. Sadece önemli uluslararası maçlar canlı yayınlanırdı.Takımlar iki puan sistemiyle, sadece 1 yedek oyuncu değiştirebilirdi! 1960'da İngiliz futbolu krizdeydi! 1953-54'deki Macar yenilgilerinin de bunda büyük payı vardı. 1960'larda Real Madrid fırtınası, Frankfurt'un başarıları dillerdeydi! Eskiler böyle...Peki yeni yüzyıl neler getirecek?

Kesin olarak kriz gözüküyor. TV'ler futboldan sıkılıp kendilerine yeni bir oyuncak bulacaklar. Multi trilyonluk futbolda en büyük finansal kaynağın kaybolması ile taşlar yerinden oynayacak. Genç oyuncu yetiştirme politikası yeniden önem kazanacak. Oyunda teknik, fizik kondisyonun yanında ikinci planda kalmaya devam edecek.

Yavaş yavaş da toplumun isteği doğrultusunda teknoloji oyuna girmeye başlayacak. Hakemlik standartları da yükselecek. Bayan futbolu da daha aktif hale gelecek. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde Molde-Real Madrid maçında Fransız bayan hakem Nelly Viennot 4'üncü hakemdi.

Blatter'den müjde
Yeni yüzyılın sonlarında bay-bayan karışık futbolunu pek görebileceğimizi pek sanmıyorum. Ama 20'nci yüzyılda futboldaki değişikliklere bakınca aksi için pek iddiaya girebileceğimi zannetmiyorum. Yoğun maçlardan bunalan takımlara FIFA Başkanı Blatter'den bir müjde vereyim. Önümüzdeki sonbahardan itibaren tek düzen uluslararası maç takvimi yürürlükte olacak. Blatter geçen yıl seçilince söz vermişti. 2002 Dünya Kupası Eleme Maçları tüm dünyada aynı anda oynanacak. Güney Amerika, Güney Afrika ve Asya takımlarının oyuncularının zamansız çağrılması ortadan kalkmış olacak.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır