kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz: Her şeyi baştan yapmalı
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz dün Bolu'da, Kaynaşlı ve Düzce'de incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ankara'dan karayolu ile Bolu'ya gelen ANAP Genel Başkanı Yılmaz, beraberinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ersin Taranoğlu ile Bolu Valiliği Kriz Merkezi'ni ziyaret etti.

BARINMA SORUNU
Belediye Başkanı Eftal Altındal'dan bilgi alan Yılmaz, yıkılan binalarda incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Altındal ile deprem sırasında tamamen yıkılan belediye binası önüne gelen Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi: "Maalesef burası tahmin ettiğimizden daha kötü. Her şeyi baştanbaşa yenilememiz lazım. 135 ölü deniyor, şu ana kadar, ama artacağından endişeliyim. Devlet buraya kurtarma ve ilk yardım çalışmalarında süratle intikal etmiş ve gerekeni yapmıştır, ancak şimdiki sorun barınma sorunu. Çadır sorunu hâlâ sürüyor. İlgilerle konuşacağım, barınma ihtiyaçları konusunda girişimlerde bulunacağım. Şu anda en önmeli sorun barınma."

Yılmaz, Kaynaşlı'dan sonra geldiği Düzce Kriz Merkezi'nde de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, "Bolu'da, Kaynaşlı'da ve Düzce'de kurtarma konusunda, ilkyardım konusunda herhangi bir şikayet yok. Vatandaşın en öncelikli sorunu, barınma ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu konuda yetkililerle görüştüm, gerekli malzeme var. Fakat, bunun istismara meydan vermeden vatandaşlara acil dağıtımı konusunda birtakım düzenlemelere ihtiyaç var. Şimdi onlar yapılıyor" dedi.

Muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç duyan vatandaşlara çadır dağıtımının devam ettiğini kaydeden Yılmaz, "Çadırların kurulma meselesi var, ısınma meselesi var. Yeteri kadar katalitik soba şu anda gelmiş. Vatandaşlara dağıtılacak" dedi. Daha önce kaldırılan çadır kentlerin süratle yeniden kurulmasının gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Yeni prefabrik inşaatların yapılması lazım; Marmara tecrübesiyle bu sefer en az şikayetle sorunlar çözüme kavuşacak."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır