kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


4-3-3 ve Zeman


4-3-3 sistemi, 4-2-4'ün modifiye olmuş şeklidir. 4'lü bir defans bloğu 3'lü bir orta saha ile desteklenir. Bu üçlü orta saha, defansif anlamda hem ilk müdahaleyi yapar, hem de hücumda destekçidir.

Sistem, ekstra bir forveti yarı defansif olarak kullanır ve bu oyuncunun defansif olarak da bazı görevleri vardır. Hücum organizasyonlarında 3'lü orta sahanın yanı sıra 4'lü defanstan da herhangi biri, her fırsatta hücuma çıkar.

Fenerbahçe'nin önünde Galatasaray maçı var. Galatasaray'ın zaafı göbekten fazla pozisyon vermesidir. O zaman Fenerbahçe'nin ve Zeman'ın kendi sahasında ne yapması gerektiği açıktır.

Bizimkilere öğretmek zor
Oyuncu ve antrenörün birbirinden beklentileri nelerdir? Türk oyuncusu öğrenmeye çok az eğilimlidir. Öğrenmek keşke o kadar kolay olsa... Hele Fenerbahçe takımda oynuyorsanız! Çoğu antrenör oyuncusuna ne yapmaması gerektiğini olaydan sonra söyler. Çok nadir olarak neyi, nasıl, nerede, ne zaman ve niçin yapması gerektiğini anlatır. Çok basit gibi gözükse de antrenörlüğün temelinde bu yatar. Etkili bir antrenör olmak için oyuncuların akıllarına hitap edip orada etkin olmak lazım. Ama tabii ki bu da o kadar kolay değil.

Anrenörlükte önemli bir ayrım da oyuncu antrenörü olmakla futbol antrenörü olmaktır. Oyuncu antrenörü, oyuncunun ihtiyaçlarına odaklanır. Oyuncudaki takiple gelişim kendi özelliklerini, farkını ve eksiklerini bilip ona göre çalıştırmakla sağlanır. Futbol antrenörü ise oyun hakkındaki her bilgiyi oyuncunun kafasına bir şekilde sokabileceğini zanneder.

Zeman teknik ve taktik yönünden hangi tip antrenör olduğunu bize Galatasaray karşılaşmasında gösterecek.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır