kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İstanbul için plânınız var mı?
VARSAYALIM Kİ Prof. Dr. Mete Işıkara'nın sözünü ettiği İstanbul'un güneyindeki fay hattı yırtıldı... Kent şiddetli bir depreme maruz kaldı...

Peki; hükümetin, İstanbul Valiliği'nin ve Büyükşehir başta olmak üzere 32 ilçe, 41 belde belediyesinin daha önceden hazırlanmış senaryoları var mı?

Yani her olasılığı varsayarak yapılmış planlar mevcut mu?

Bayındırlık Bakanlığı'nın 1995 yılında hazırlanmış senaryosunu biliyorum, okudum...

Ya diğer kurumlar?

*

Örneğin otoyollarda, viyadüklerde, köprülerde olası bir hasar meydana gelirse hasar gören bölgelere hangi yollardan ulaşılaşacak?

Evi yıkılanlar için nerelere çadırkentler kurulacak?

Enkazı kaldırmak için hangi makina parkından nasıl yararlanılacak?

Yangınlar başlarsa (ki Bayındırlık Bakanlığı'nın senaryosunda var) itfaiye teşkilâtı suyu nereden alacak?

İhtiyacı karşılayacak kadar çadır, hastanelerde ilâç ve kan stokları var mı?

Halka mahalle bazında sivil savunma eğitimleri verildi mi?

Her mahallede ve hatta sokakta kurtarma ekipleri teşkil edildi mi?

*

Kesinlikle kimseyi ürkütmek gibi bir niyetim yok... Ancak, Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mete Işıkara bir gerçeğe işaret etti, İstanbul'un güneyindeki fay hattındaki sismik boşluğa dikkat çekmek istedi...

Ben de İstanbul'u yönetenleri uyarmak istedim...

Beklenmeyen bir depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlatmayı görev bildim...

İSKİ Müdürü, bütün İstanbul sizden şikâyetçi

UYGULAMALARINIZ, faturaları katlamanız, "Teminat" adı altında astronomik paralar almanız sonucu, başında bulunduğunuz kurumu zan altında bırakıyorsunuz.. İstanbullular'ın deyişi ile İSKİ'yi "soygun yapan kurum" suçlamasına muhatap yapıyorsunuz...

BİLİN Kİ; bütün İstanbul sizden şikâyetçi... Çeşmelerden akıttığınız su içilmiyor... Bu yetmiyor, hergün kesiliyor... Abonelere astronomik faturalar gönderiliyor.. İtiraza gelen İstanbullular, beslediğiniz güvenlik elemanlarınca kapı dışarı ediliyor..

BU TEMİNAT parası nereden çıktı Veysel Bey? 10 milyon İstanbullu bu soruya yanıt bekliyor... Davranışınızla, getirdiğiniz haksız uygulamayla halkı potansiyel suçlu yerine koymuyor musunuz? Büyükşehir Belediyesi'ni töhmet altında bırakmıyor musunuz?

G.O.PAŞA
Her yıl alınacakmış!

ŞEMSİPAŞA Mahallesi'nde oturuyorum. 16 milyon lira su parası, 31 milyon 200 bin lira geçmiş dönem borcu geldi. İtiraz edince bunun sayaç teminatı olduğu ve her yıl alınacağı söylendi. Geçen yıl da böyle bir para alınırken bir kereye mahsus olduğu belirtilmişti. Semra Şahin

SARIYER
Para geri verilmezmiş!

TARABYA'da 105 daireli Yeni Beldemiz Sitesi'nin yöneticisiyim. 592 milyon lira su parası 1 milyar 323 milyon lira da geçmiş dönem borcu geldi. İtiraz ettik. Bu paranın teminat olduğunu belirtiler. "Peki bu teminatı ilerde istersem ne olacak" diye sorunca bunu veremeyeceklerini ve daire başına 12 milyon lira olarak ayarladıkları söylediler.

Levent Otuzbir

AVCILAR
İtiraz işe yaramıyor

FİRUZKÖY'de oturuyoruz. 59 milyon liralık fatura gelince itiraz ettik. Önce ödeyin dediler. Ödedik. Şimdi 62 milyon liralık fatura geldi. Yani itiraz hiç bir işe yaramıyor. Hatice Şengüler

ÜSKÜDAR
İSKİ'nin hiç insafı yok!

HAREM'deki evi, iş yeri olarak kabul etmişler ve bu değişiklik için de para tahsil etmişler. Şimdi 1 milyon 400 bin lira su parası, geçmiş dönem borcu olarak da 43 milyon 250 bin lira geldi. Geçen ay ödeyemedim. Ve borcum 94 milyon 550 bin lira olmuş. Bunların hiç insafı yok.

Musa Demirhan

KADIKÖY
Değişen bir şey yok!

İÇERENKÖY'de berber dükkanım var. Su faturalarım genellikle 30 milyon lira gelirdi. En son 101 milyon lira geldi. İtiraz etmedim çünkü boşu boşuna kapılarda beklemek istemiyorum. Zira değişen bir şey olmuyor.

Kemal Kaplan

BAĞCILAR
Mahkemeye verelim

İSKİ'nin bu yüksek faturalarına ve geçmiş dönem borcu adı altında milyonlarca para istemesine karşı İdare Mahkemesi'nde dava açılamaz mı? İSKİ'yi ancak mahkeme kararı durdurabilir.

Osman Yoğun

ŞİŞLİ
Fatura şok etti!

NİŞANTAŞI'ndaki 8 dairelik binamıza en fazla 5 milyon lira su parası gelirdi. 280 milyon liralık faturayı görünce şok oldum.

Sadettin Tanrıverdi

K.ÇEKMECE
Borç çıkardılar!

SEFAKÖY Söğütlüçeşme Mahallesi Kayalı Sokak'ta oturuyorum. iki gün önce 7 milyon 300 bin lira su parası, 55 milyon lira da geçmiş dönem borcu geldi. Aslında hiç borcum yok. Bütün ödediğimiz faturalar yanımızda. Sokak sakinleri de benim gibi mağdur durumda.

Ahmet Atılmış

TUZLA
Aynı suya 3 misli fatura!

İÇMELER Hürriyet Caddesi'nde oturuyoruz... Geçen ay 22 milyon fatura geldi... Bu ay ise bir baktık 62 milyon lira... Aynı miktarda su tüketirken 3 misli fatura neden gönderiliyor?

Fatma Karahan


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır